BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.297,55
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de ambulansa yine kurşun yağdı!

Cizre'de bir binanın bodrum katında bulunduğu iddia edilen yaralılar için bir kez daha sağlık ekipleri tarafından anons yapıldı. PKK'lılar hazır bekletilen ve olay yerine gitmeye çalışan ambulanslara ateş açtı.

Abone ol

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir evin bodrum katında bulunduğu iddia edilen yaralıların tahliyesi için sevk edilen Sağlık Bakanlığına ait ambulansların bulunduğu yöne PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. Bunun üzerine ambulanslar daha güvenli bir noktaya yönlendirildi.

Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdürüldüğü Cudi Mahallesi'ndeki bir evin bodrum katında yaralılar bulunduğu yönünde 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Merkezine 24 Ocak'ta yapılan ihbar üzerine bölgeye sevk edilen Sağlık Bakanlığına ait ambulansların bekleyişi devam ediyor.

AMBULANSLARA ATEŞ AÇILDI

Cudi Mahallesi'nde yaralıların bulunduğu öne sürülen Bostancı Sokak girişinde bekletilen Sağlık Bakanlığının acil vakalar için özel olarak hazırladığı tam donanımlı 3 ambulansın bulunduğu yöne akşam saatlerinde teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bunun üzerine güvenlik güçlerince teröristlere karşılık verildi.

ANONSA RAĞMEN GELMEDİLER

Cizre'de bir evin bodrum katında bulundukları iddia edilen yaralıların tahliyesi için sevk edilen Sağlık Bakanlığına ait 3 ambulans, teröristlerin açtığı ateş, patlayıcı tuzaklı barikat ve çukurlar nedeniyle sokağa girememiş, bunun üzerine Nusaybin Caddesi'nde bekleyen sağlık ekibi, yaralıların ambulansların bulunduğu yere getirilmesi yönünde sık sık anons yapmış, defalarca tekrar eden anonslara rağmen ambulanslara herhangi bir yaralı getirilmemişti.