BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  POLİTİKA

Cizre ve Yüksekova il mi olacak Davutoğlu açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Londra'da gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Davutoğlu, "Cizre ve Yüksekova'ya il statüsü verilmesi söz konusu değil." dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere temasları sonrası son dakika değerlendirmelerde bulundu.

Güneydoğu'da bölücü terör örgütüne yönelik açıklamalar yapan Davutoğlu, "En kapsamlı operasyonda bile sonrası planlanmazsa durum kaldığı yerden devam eder. Silopi'de yeni bir güvenlik yapılanmasına gideceğiz. Bir daha bu sokaklar, teröristlerin dolaştığı sokaklar olmayacak. Silopi bitti, Sur ve Cizre de temizlenecek" dedi.

"BÖLGEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM OLACAK"

Davutoğlu, operasyonlarla ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Yaşanamaz hale gelmiş evler var. Hak sahiplerine en iyi şekilde ev verilecek kentsel dönüşümler olacak. Daha etkin kamu hizmetinin sağlanması için arkadaşlara talimat verdim.

"İL STATÜSÜ VERİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bu oradaki halkımıza en iyi barınak imkanı sağlayacak şekle dönüştürülecek. Ekonomi tekrar canlanacak. Ege'de Akdeniz'de nasıl hayat şartları varsa bu şehirlerimizde aynı koşullar sağlanacak. Cizre ve Yüksekova'ya il statüsü verilmesi söz konusu değil.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Geniş çaplı toplantılar yaptık ve orada da ekonomimizdeki reformlar hakkında bilgi aldım. Sayın Cameron ile bir görüşme yaptım, ikili görüşmelerimizin çok iyi geçiyor. Bölgesel konuları, başta Suriye olmak üzere, kapsamlı şekilde ele aldık. Suriye ve Irak bölgeleriyle ilgili konuştuk.

"ORTAK KAYGILARIMIZI ELE ALDIK"

Suriye ve Irak bölgeleriyle ilgili konuştuk. Suriye konusunda ortak kaygılarımızı ele aldık. Sürecin sondalndırılmaması konusunda mutabık kaldık AB-Türkiye ilişkileri bağlamında da görüşmeler yaptık.

"ALMANYA'DA MERKEL İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Türk-İngiliz İş Konseyi mahiyetinde bir toplantıda da görüşmeler yaptım. Birazdan da Davos'a uçacağız ve oradan da Almanya'da geçip Sayın Merkel ile görüşeceğim. Cuma günü de inşallah yurdumuza dönmüş olacağım.

AK PARTİ'NİN KOMİSYON ÜYELERİ

AK Parti'nin komisyon üyeleri Cemil Çicek, Ahmet İyimaya ve Abdülhamit Gül oldu. Bu şekilde bir kompozisyon düşündük. Ak Parti olarak netice odaklı olarak çalışmaların yürümesi için çaba sarfedeceğiz.