BIST 9.795
DOLAR 32,46
EURO 34,91
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Cizre son durum ilçe 8'e bölündü işte o harita

CİZRE'den yeni haberler gelmeye devam ediyor. Hendeklerin kapatılması için operasyonlar sürerken Cizre'de son durumu gösteren haritalar yayınlandı.

Abone ol

CİZRE'den son dakika haberlerinin ardı arkası kesilmiyor.

Cizre'de 1 haftayı aşan süredir devam eden operasyonlar hendeklerin kazıldığı bölgelerde yoğunlaştı. Vatan gazetesinde yer alan bir harita ise Cizre'deki hendekleri ve çatışma bölgelerinin detaylarını ortaya koydu. 

 Haritaya göre ilçedeki mevcut durum ve çatışma bölgeleri şöyle:

Cizre 1 numaralı bölge: 18 Aralık akşamından beri en şiddetli çatışmaların yaşandığı Nur Mahallesi’nin güneyi. Botaş Caddesinden sonrası hendek ve barikatların en yoğun olduğu yerler. Bu bölgede 4-5-6 katlı binaların en üst katlarının çoğu ya tank atışları ya da roketatarlarla kullanılamaz hale geldi. Özellikle Botaş Caddesi’ne bakan binalar çatışmalarda en fazla hasar görenler.

Cizre son durum hendek ve çatışma haritası

Cizre 2 numaralı bölge: Bu bölgede nüfus çok fazla değil. 1 no’lu bölgeye nazaran daha sakin ve hendeklerin pek olmadığı yeridir. Bu bölgede ev aramaları odalar dahil olmak üzere cumartesi itibariyle bitti. Evlerin çoğunda su kuyuları olduğu için su sıkıntısı olmayacak gibi görünüyor. Özellikle 1 ve 2 numaralı bölgelerin arasındaki BOTAŞ caddesi ve çevresinde sokaklar Nur Mahallesi’nin en kritik hattını oluşturuyor.

Cizre 3 ve 4 numaralı bölgeler: Bu bölgeler hendeklerin çok yoğun olduğu ve Cizre’nin en kalabalık ikinci mahallesi olan Cudi Mahallesi’ni oluşturmakta. 1 numaralı bölgeden sonra çatışmalar en sık 3 ve 4’de yaşanıyor. Kırmızı çizgi ile gösterilen alan güvenlik güçlerinin bulunduğu alan.

Cizre 5 numaralı bölge: Evlerin yoğun olduğu yerlerde hendek ve barikatlara sıkça rastlanan Sur Mahallesi. Henüz bu bölgede ev aramaları başlamadı.

Cizre 6 numaralı bölge: Yafes Mahallesi. Güvenlik güçleri Mardin yolu yazılı bölgeden müdahaleye başladı. Bu bölgedeki Devlet Hastanesi’ne yakın yerlerde hendekler mevcut ve hastane civarında sık sık çatışmalar yaşanmakta. Bazen Devlet Hastanesi bile güvenli olmaktan çıkıyor.

Cizre 7 ve 8 numaralı bölgeler: 7 numaralı bölge Kale, 8 numaralı Konak mahallesi. Bu bölgeler şu anda Cizre’nin çatışmaların yaşanmadığı, hendeklerin olmadığı en güvenli bölgeleri.