BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,89
HABER /  GÜNCEL

Cizre son dakika bombalı araçla saldırı çok sayıda şehit ve yaralı var

CİZRE'den gelen son dakika haberlere göre Çevik Şube Müdürlüğü binasına bombalı araçla saldırı düzenlendi.

Abone ol

ŞIRNAK'ın Cizre ilçesinde Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne teröristler tarafından bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlendi. Olayda 11 polis şehit oldu, 4'ü ağır 78 kişi yaralandı.

Yaralananlar arasında Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un da olduğu öğrenildi.

İNTİHAR SALDIRISI

Şırnak Valiliği, PKK’lı teröristlerin bomba yükledikleri hafriyat kamyonu ile düzenlediği saldırının intihar saldırısı olduğunu, 11 polisin şehit olduğunu, 75 polis, 3 sivil olmak üzere 78 kişinin yaralandığını açıkladı.

PATLAMA İLÇENİN HER YERİNDEN DUYULDU

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, saat 06.40'ta Konak Mahallesi'nde bulunan Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla saldırı gerçekleştirildi.

ŞIRNAK VALİLİĞİ: İNTİHAR SALDIRISI

Şırnak Valiliği, PKK’lı teröristlerin bomba yükledikleri hafriyat kamyonu ile düzenlediği saldırının intihar saldırısı olduğunu, 11 polisin şehit olduğunu, 75 polis, 3 sivil olmak üzere 78 kişinin yaralandığını açıkladı. Valilik açıklaması şöyle: "İlimiz Cizre ilçesinde bu sabah saat 06.45 civarında PKK Terör örgütünce Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliği’nin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunulmuş olup; hain saldırı sonucu 11 polis memurumuz şehit olmuştur. 3 sivil 75 polis memuru olmak üzere toplam 78 yaralımız mevcut olup bunlardan 4’ü ağır olmak üzere 5 yaralımız Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne, 4 yaralımız Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. 2 yaralımızın Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavisi devam etmektedir. Diğer yaralılarımız birkaç saat gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilecektir. Konu ile ilgili çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Şehit Polislerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Cizre’nin Konak Mahallesi’nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa bu sabah saat 07.00 sıralarında bomba yüklü araçla gelen PKK’lı teröristlere polis noktasında müdahale edildi ve çatışma çıktı.

Teröristler emniyet binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü aracı burada infilak ettirdi. Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA’lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA’lar da su sıkarak müdahale etti.

YARARILAR ARASINDA 7 AYLIK BEBEK DE VAR

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda yaralananlar arasında 7 aylık bir bebek de bulunuyor.

10 TON PATLAYICI

PKK terör örgütünce İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliğinin bulunduğu bina girişine hafriyat kamyonuyla gerçekleştirilen saldırıda 10 ton patlayıcı kullanıldığı tahmin ediliyor.

Patlamanın şiddetiyle çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluşurken, Cizre Garnizon Komutanlığının istinat duvarının bir bölümü zarar gördü.

Polis, ilçenin giriş ve çıkışlarını tutarak saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ACİL ÇAĞRI

Saldırı sonrası Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak'taki sağlık personeli acil göreve çağrılırken, 12 ambulans ve 2 heliopter bölgeye sevk edildi

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, bölgeden dumanların yükseldiği görüldü. Patlamanın şiddeti ile birçok yerde ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluştu.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi. RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde "Milli Güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtildi. 

Bugün Cizre'de meydana gelen patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü ifade edilen açıklamada, medya hizmet sağlayıcılarının patlamaya ilişkin yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun'da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyması gerektiği bildirildi. Toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede yayın yasağı, patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir."