BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,18
HABER /  GÜNCEL

Cizre Silopi Sur'dan sonra şimdi sıra...

CİZRE, Silopi ve Sur'daki operasyonların ardından şimdi sıra Hakkari Yüksekova'ya mı geliyor. İddialara göre, Yüksekova'da operasyon için hazırlıklar başladı.

Abone ol

HAKKARİ Yüksekova'da operasyon hazırlığı iddiası.

Güvenlik güçlerince hazırlanan istihbarat raporu sonrası operasyon iddiası Ankara'da konuşulmaya başlandı. İstihbarat raporlarında PKK'nın Yüksekova'da eylem hazırlığı içinde olduğu bilgisi yer aldı. 

Cumhuriyet'in haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Suudi Arabistan dönüşünde yeni operasyonların olabileceğine yönelik açıklamasının ardından Hakkâri Yüksekova’da bu yönde bir hareketlenmenin yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Güvenlik birimlerinin raporlarında örgütün ilçede hazırlık yaptığı ifade edildi. İlçede olası çatışmaların ağır geçebileceği yönündeki değerlendirmenin de Ankara’daki üst makamlarla paylaşıldığı öğrenildi.

Yüksekova'da PKK'ya bağlı YPS’nin fotoğraflarının yayımlanmasının ardından bu operasyon için de hazırlıklar yapılmayla başlandı.

Cumhuriyet'in iddiasına göre, güvenlik birimlerinin ilçedeki güvenlik durumu konusunda sürekli Ankara’daki üst makamlara raporlar ilettikleri öğrenildi. Cizre ve Sur’daki operasyonların bitmesinin ardından buradan gelecek 'deneyimli' ekiplerin Yüksekova’daki operasyona katılmaları da bekleniyor.