BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cizre emniyete son dakika atama

Cizre'de Aralık ayında 4 kişinin ölümünün ardından görevden alınan emniyet müdürü Ozan Başurgan son dakika yeniden eski görevine getirildi.

Abone ol

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesinde PKK ile Hüda-Par'lılar arasındaki çatışmalarının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü görevinden alınan Ozan Başurgan, son dakika yeniden bu göreve atandı.

Cizre İlçe Emniyet Müdürü Ercan Demir, dün Hrant Dink soruşturması kapsamında tutuklanması üzerine tutuklanmıştı. Ozan Başurgan, vekaleten bu göreve yineden atandı.

Cizre'de 27 Aralık Cumartesi gecesi PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı (YDG-H) üyeleri ile Hüda-Parlılar arasında çıkan silahlı çatışmada toplam 4 kişi ölmüş ve 4 kişi de yaralanmıştı. Olayların ardından İlçe Emniyet Müdürü Ozan Başurgan, 31 Aralık günü görevinden alınıp İl Emniyet Müdürlüğü emrine alınmıştı.

Başurgan'ın görevden alınmasının ardından ise Cizre'ye İlçe Emniyet Müdürü olarak Ercan Demir atandı. Demir, Hırant Dink cinayeti soruşturması kapsamında dün tutuklandı.

Demir'in tutuklanmasının ardından ise Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne vekaleten yeniden Ozan Başurgan atandı. Şırnak'ta bulunan Başurgan'ın ilçeye gelerek görevine başladığı belirtildi.