BIST 9.764
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.435,51
HABER /  POLİTİKA

Çirkin yakıştırmaya Erdoğan'dan tepki!

CHP liderinin 15 Temmuz için "kontrollü darbe" yakıştırmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha tepki gösterdi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun direnmek yerine kaçtığını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, idam konusunda gerekli adımı atacaklarını ifade ederek bu konuda kararlı olduklarını söyledi. İdam düzenlemesinin parlamentoda kabul edilmemesi halinde referanduma gidilebileceğini söyleyen Erdoğan, mazlumların ahı yerde kalmayacağını kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan DEAŞ, PKK ve FETÖ'nün ortak hedefinin Türkiye olmasının tesadüf olmadığını söyledi. İstanbul'da 15 Temmuz şehitleri için düzenlenen gecede konuşan Erdoğan, FETÖ'yü diğer terör örgütlerden ayrı görenlerin yanıldıklarını ifade ederek, Gezi Parkı olaylarının

15 Temmuz kontrollü darbe diyor. İnsanda utanma olur haya olur. Ne demişler mert direnir namert kaçandır.

püskürtülmesi üzerine FETÖ'nün dış güçler tarafından sahaya sürdürüldüğünü söyledi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Bunlar din suikastçileridir. Bu güruh tarafından 249 vatandaşımız şehit edilmiştir. Hainlerin birbirleriyle yaptıkları yazışmalar, bu katil sürüsünün içlerindeki bulunduğu durumu göstermiştir. Yok ettikleri sandıkları görüntüler birer birer ortaya çıkıyor. İhanetlerinin boyutu gözler önüne çıkıyor. Maalesef ana muhalefetin başındaki zat kontrollü darbe diyor. Kendisi de gerçeği biliyor.

"NE DEMİŞLER MERT DİRENİR, NAMERT KAÇANDIR"

15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerindeki tanklar vatandaşlarımıza kurşun sıkıyor. Ama bu zat oradaki tankların arasında geçip kendini Bakırköy'e atabiliyor. Sen 12 dakika darbecilerle ne konuştun? Yaptıkları ortadayken milletten özür dilemek yerine utanmadan sıkılmadan 15 Temmuz kontrollü darbe diyor. İnsanda utanma olur haya olur. Ne demişler mert direnir namert kaçandır.

"PENSİLVAN'YA EMREDİYOR, BUNLAR YAPIYOR"

Zaten darbecilere direnmek her yiğidin harcı değil. Bu zat oturduğu kontrollü koltuğun diyetini ödüyor. Bunun için FETÖ'nün avukatlığını gönüllü sözcülüğünü yapıyor. Pensilvanya emrediyor bunlar aynen yapıyor.16 Nisan'da aynı zamanda darbecilerle hesaplaşacağız. 

İDAM İÇİN REFERANDUM

Ben diyorum ki anayasa değişikliği istendiği için (idam konusu) bana geldiğinde ben onu onaylarım. Zira bu şehitlerimizin katillerini bizim affetme yetkimiz yoktur. Parlamentodan çıkmazsa benim tavsiyem şu: Aynen nasıl halk oylamasına gittiysek millete gideriz millet kararını versin. Ha George ne der, Helga ne der? Benim derdim bu değil. Ayşe ne der, Fatma ne der Allah ne der ben ona bakarım. Zira mazlumların ahı yerde kalmayacak. Bu adımı atacağız, kararlı biçimde adımı atacağız."