BIST 9.575
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.472,51
HABER /  DÜNYA

Çirkin doğan çocuğa dava

Çin’de ‘çirkin çocuk’ doğurdu gerekçesiyle eşine dava açtığı iddia edilen baba tüm dünyayı çalkalamıştı.

Abone ol

ÇİN’de ‘çirkin çocuk’ doğurdu gerekçesiyle eşine dava açan babanın ailesine ait bir fotoğraf internette paylaşıldı. Ancak davayı kazandığı iddia edilen Jian Feng’in hikayesinin tamamen sahte olduğu iddia edildi.

Çin’in kuzeyinde yaşayan Jian Feng, yeni doğan çocuğunun ‘inanılmaz derecede çirkin’ olduğuna karar verdikten sonra boşanma davası açmıştı. Feng’in bir yıl aradan sonra dava sonucunda 120 bin dolar tazminat kazandığı bildirildi.

Ancak hikayenin hiçbir resmi kaynakta yer almaması, ‘Çirkin çocuk davası başlı başına bir yalan mıydı?’ sorusuna akıllara getirdi. Birkaç gün önce internette paylaşılmaya başlanan Feng’in ailesinin yer aldığı iddia edilen fotoğraf, kanıt olarak gösterildi.

screen-shot-1435-01-05-at-11.06.21-am.png

Çirkin olduğu gerekçesiyel dava açıldığı iddia edilen bebek


Fotoğraftaki kadının Feng’in dava açtığı eşine olan benzerliği dikkat çekerken, ailenin sadece bir kız çocuğu olduğu biliniyor. Ancak fotoğrafta üç çocuk olması şüpheleri arttırdı. Çin’de faliyet gösteren RocketNews24 adlı bir blog ise, fotoğrafın bir yıl önce Tayvan’da bir estetik merkezinin reklamı olduğunu belirtti. Reklamda “Tek korkmanız gereken çocuğunuza nasıl açıklamanız gerektiği” yazdığı ifade edildi.

International Business Times’ın haberine göre, hikayenin doğru ancak internette paylaşılan görüntünün sahte olduğu da görüşler arasında.
 

EVLENMEDEN ÖNCE ESTETİK YAPTIRMIŞ

2012’de gündeme gelen davada Feng öncelik eşinin kendisini aldattığından şüphelenmiş ancak DNA testleriyle çocuğun babası olduğu kanıtlanmıştı. Daha sonra eşi, evlenmeden önce 100 bin dolar harcayarak estetik ameliyatlar yaptırdığını ve kendisini güzelleştirdiğini itiraf etmişti.

Feng, "Eşime aşık olmadan evlenmeden evlendim. İlk kızımız doğduktdan sonra evlilik sorunları başladı. Kızımız çok çirkindi ve beni korkutuyordu" demişti.


screen-shot-1435-01-05-at-11.07.18-am.png