BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,73
ALTIN 2.497,76
HABER /  DÜNYA

Çipras'ın kumarı AB'yi korkuttu!

Yunanistan'daki referandum sonrası Başbakan Çipras açıklama yaptı. Çipras, müzakereler için umutlu konuştu.

Abone ol
Yunanistan, kreditörlerin borçlar için öngördüğü ekonomik programa karşı çıktı. Referandum sonrası açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Çipras, müzakereler için yeniden masaya oturacaklarını söyledi.

Çipras, referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunan halkının cesur bir karar verdiğini belirterek "Yunan halkı bugünkü kararıyla 'Avrupa'nın içinde mi, yoksa dışında mı' sorusuna değil, doğru olan 'Nasıl bir Avrupa istiyoruz' sorusuna cevap verdi" dedi.

YUNANİSTAN REFERANDUM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Referandum sonucunun, demokrasiye şantaj yapılamayacağını ve demokrasinin çıkmazdan kurtulmak için egemen bir değer olduğunu kanıtladığını ifade eden Çipras, "Bir halk inançlı olduğunda en büyük zorlukları aşabilir. Kadın, erkek her Yunan'a ayrı ayrı teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Çipras, yarın Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile anlaşarak ortak bir mücadele için siyasi parti liderlerini toplayacağını belirterek Yunan halkına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Aleksis Çipras, "Milli birliği göz bebeğimiz gibi korumalıyız. Cesur bir seçim yaptınız. Bana verdiğiniz görevin ipleri koparmak olmadığını, aksine, kemer sıkma ve durgunluk kısır döngüsünden kurtularak, kalıcı bir çözüm için müzakere dinamiğinin güçlendirilmesi olduğunun bilincindeyim. Zaman kaybetmeden bu yönde hizmet edeceğim" diye konuştu.

AB LİDERLERİNDE PANİK HAVASI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'daki referandum sonuçlarının değerlendirilmesi için Euro Bölgesi'ne üye ülkelerin liderlerinin salı günü toplanması çağrısında bulundu.

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hollande ve Merkel'in bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Açıklamada, iki liderin de, "Yunan seçmenin görüşlerine saygı gösterilmesi konusunda hemfikir olduğu" belirtildi.

Yine aynı açıklamada, Hollande ve Merkel'in Euro Bölgesi'ne üye ülkelerin liderlerinin salı günü toplanması konusunda Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk'a çağrı yaptığı kaydedildi.

Diğer taraftan, referandum sonuçlarını değerlendirmek için, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ile telefonda görüştüğü bildirilen Hollande, Başbakan Manuel Valls ve ilgili bakanlarla da bir araya geldi.