BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  GÜNCEL

Çıplak Herkül'e Erdoğan sansürü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı ETİ Arkeoloji Müzesi'ndeki çıplak Herkül heykeli yerinden kaldırıldı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir'deki ETİ Arkeoloji Müzesi'nin açılışını yaptığı gün, çıplak Herkül heykelinin yerinden kaldırılarak bir paravanın arkasına konulduğu iddia edildi.

Son günlerde, Ölüm Pornosu kitabının Türkçe'ye çevrilmesiyle hararetlenen "muzır gündemi"ne bir madde de Eskişehir'den geldi. Arkeoloji Müzesi'nin açılışında, "Başbakan Erdoğan görmesin" diye çıplak Herkül heykeli, yerinden kaldırılarak bir paravanın arkasına mı saklandı? Bu çarpıcı iddia, Eskişehir'de yayın yapan Milli İrade Gazetesi'nde fotoğraflarla yer aldı.

Habertürk'ün haberine göre, Başbakan Erdoğan, 28 Mayıs'taki miting sonrası, Eskişehir'de ETİ Arkeoloji Müzesi'nin açılışını da yaptı. Ancak Başbakan gittiğinde, müzede daha önce sergilenen önemli bir eser yerinde yoktu: M.S. 2. yüzyıla ait çıplak haldeki Herkül heykeli... Heykel, Erdoğan'ın ziyareti öncesi müzede bir paravanın arkasına kaldırılmıştı.

'KAİDESİ ÇÖKTÜ'

Müze Müdürü Dursun Çağlar, Habertürk'e yaptığı açıklamada, "Heykelin Başbakan Erdoğan'dan saklanması diye bir şey söz konusu değil'' dedi ve ekledi:

"Olur mu öyle şey. Başkakan Erdoğan'ın müzemizin açılışını yapacağı gün Herkül heykelinin üzerinde durduğu kaide çöktü. O halde sergileyemezdik, geçici olarak kaldırdık. Heykelin kaidesinin düzenlenmesi için acil yazı yazdık. En kısa sürede müzemizin bahçesinde tekrar sergilenmeye başlanacak.''

Çağlar, müzenin ETİ sponsorluğunda yenilendiğini ve açılışı Erdoğan'ın Eskişehir ziyareti öncesine yetiştirmeye uğraştıklarını anlattı: "Son bir hafta 70 kişi gece gündüz çalıştık. Ancak son gün böyle bir aksilik oldu. Bunun başka bir nedeni yok."