BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.413,54
HABER /  MAGAZİN

Cinsiyetini değiştiren oyuncuya ölüm tehditi

26 yaşındaki Nil Erkoçlar’ın ameliyatla erkek olup ismini Rüzgar olarak değiştirmesinin ardından tepkiler gelmeye devam ediyor

Abone ol

Cinsiyetini değiştirerek Rüzgar adıyla erkek olan Nil Erkoçlar'ı Twitter , facebook ve sosyal medyadan birçok yorum gelerek adeta soru ve yorum yağmuruna tuttular.

Cinsiyet değiştirme operasyonuyla gündeme oturan Nil Erkoçlar beraber çalıştığı ya da tanımadığı bir çok insandan destek mesajları alırken, kimi çevrelerden de ölüm tehditleri almaya başladığı ortaya çıktı.

Rüzgar Erkoçlar'ın bu kararı almasında ailesine haber vermediği iddia edildi. İddialara göre, bu kararı medyadan öğrenen aile ise duruma tepkili.

NİL ERKOÇLAR ASKERE GİDECEK Mİ?

Cinsiyet değiştirme operasyonu ile göğüslerini aldırıp erkek organı taktıran Nil Erkoçlar, askere gidecek mi? (DEVAMINI OKU)

AMELİYATINI VE O DÖNEMİ ANLATTI

Ayşe Arman cinsiyet değiştiren Nil Erkoçlar ile röportaj yaptı ve çok merak edilen (!) soruları sordu: Cinsel organ yapıldı mı? (DEVAMINI OKU)

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYOR

Milliyet'te yer alan habere göre, son olarak geçen yıl TRT 1’in “Yamak Ahmet” dizisinde Anna karakterine hayat veren Erkoçlar’ın cinsiyet değiştirdiğini açıkladıktan sonra muhafazakâr çevrelerden ölüm tehditleri almaya başladığı ortaya çıktı.

YAŞADIĞI EVİ TERKETTİ

Erkoçlar’ın bu nedenle dün uzun süredir beraber olduğu Müge isimli sevgilisiyle oturduğu evi terk edip şehir dışına çıktığı belirtildi. Birkaç hafta gözlerden uzak kalmayı planlayan Erkoçlar için tehditler devam ederse devletten koruma talebinde bulunulacak.

Erkoçlar adına çok sayıda sahte twitter ve facebook hesabı da açıldı. Kısa sürede yüzlerce kişinin takip etmeye başladığı onlarca hesapla ilgili yasal işlemlerin başlatıldığı açıklandı.

DİN BUNA SICAK BAKMIYOR

Evlilik danışmanı Sibel Üresin böyle değerlendirdi:
İslam buna onay vermiyor. Ben insanların görüşlerine saygı duyuyorum. Kişisel tercihi kendisini bağlar. Allah’ın rahmeti gazabından daha büyüktür. İnsan olduğu için saygı duyuyorum. Din buna sıcak bakmıyor.

NİL'E KONUŞTUĞU İÇİN KIRGINIZ

Vatan gazetesinden Özlem Ülkü'ye konuşan ailesi çok dertli. "İnanın ailece şok olduk. Bize haber vermedi. Annem ve babam da konuştuğu için Nil'e kırgın. Bu durum babamın hoşlanmadığı bir durum oldu. Halbuki 1 sene önce de oyunculuğu bırakmıştı. Bir sürü iş teklifi geliyordu, ancak kabul etmiyordu.

NİL'İ RAHATSIZ EDECEKLER

Şimdi bu olaylardan sonra ben insanlara, soranlara sana ne der geçerim, insanların ağzını bir şekilde kapatırım. Benim ve ailemin tek üzüldüğü ve endişe ettiği: biz Türkiye'de yaşıyoruz, bir Avrupa ülkesinde yaşamıyoruz. Tamam Nil'i savunanlar da olacaktır, ama bir o kadar insan da ona kötü gözle bakıp, rahatsız edecektir. Kardeşimi çok üzecekler. Nil zaten çok hassas, kişilik olarak da hassas. Bu yüzden de ne olursa olsun onun yanında olacağız."

foto.20130226092801.jpg

DİZİ TEKLİFLERİNİ REDDEDİYOR

Bağlı bulunduğu ajansa gelen iş tekliflerini “Ben artık oyunculuk yapmak istemiyorum, çok sıkıldım. Türkiye’den ayrılacağım, yurtdışına yerleşeceğim” diyerek reddettiği öğrenildi. Şimdi erkek kimliğiyle oyunculuğa devam etme kararı alan Erkoçlar, iş teklifleri almaya başladı.

Yapımcı Erol Köse’nin Twitter’dan duyurduğu konu Türkiye gündemine adeta damgasını vurdu. Nil Erkoçlar’ın cinsiyet değiştirip erkek olmayı seçmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Bu konunun daha ne kadar konuşulacağı merak konusu...