BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.507,47
HABER /  DÜNYA

Cinsel organı büyü için kesildi

Cinsel organları zenginlik büyüsü için gerekli. Bu yüzden kesilip öldürülüyorlar. Albinoların ürperten hikayesi...

Abone ol Ayak, kol, saç ya da cinsel organı ‘zenginlik büyüsü’ için kesilip öldürülen albinoların sayısı 26’ya yükseldi. Tanzanya’da albinoların mezarları bile organlarını çalmak isteyenler tarafından açılıyor...

Tanzanya'da, organları zenginlik veren iksir yapımında kullanılmak üzere öldürülen albino sayısı bir yılda 26'ya yükseldi.

Tanzanya polisi, perşembe akşamı, melanin pigmenti bozukluğuyla ortaya çıkan albinizm hastası (albino) olan Jovin Majaliwa'nın öldürüldüğünü, saldırganların adamın sağ ayağı ile cinsel organlarını kestiklerini söyledi. Öldürülen kişinin karısının da saldırıya uğradığı ve yaralandığı kaydedildi.

ZENGİNLİK BÜYÜSÜ İÇİN KATLİAM

Polis, Majaliwa cinayetiyle ilgili ayrıntılı bilgi vermedi. BBC'nin haberinde, albinoların öldürülmesiyle ilgili olarak kabile büyücüleri suçlanıyor.

Büyücülerin albinoların saç, kol, ayak ve kan gibi vücutlarından alınan parçaların insanları zengin yapacağı öne sürülen bir iksir yapımında kullandıkları belirtiliyor
. Bazı polis memurlarının da bu işin içinde olduğu kaydediliyor.

ALBİNO NEDİR? : Akşınlık ya da albinizm, soydan geçen bir metobolizma hastalığıdır. Bu hastalığı taşıyanlara Akşın ya da Albino denir.

Binlerce insanı ya da hayvanı etkileyen genetik bir bozukluk olan akşınlık renklenmeyi sağlayan melanin pigmenti yokluğu ya da azlığından kaynaklanır.

Gözler, deri, saçlar ve bedenin öbür bölümlerini etkileyebilir. 
Akşınlarda (gerek insan, gerek hayvan) deri çok ince ve beyazımsı (ya da hafifçe pembe), kıllar (ya da tüyler) beyazdır.

Gözlerin gözbebekleri
pembe, ağ tabakadan yansıyan ışık kırmızıdır.

Gözler ışığa duyarlıdır ve genellikle astigmattır.

Akşınlık ender de olsa, zeka geriliği ya da bedensel gerilikle birlikte olabilir.

Derilerinde renk pigmentleri bulunmadığı ya da az bulunduğu için güneşten gelen zararlı ışınlar vücuda girer ve fazla güneş altında bulunmaları ölümlerine bile yol açabilir.


Mwanza Bölge Emniyet müdürlüğü, bu iddiaları yalanlayarak katilleri saptamak için yöre sakinleriyle birlikte çalıştıklarını öne sürüyor.

Tanzanya'da, Devlet Başkanı Jakaya Kikwete'nin bu tür cinayetlere karışanların yakalanması talimatıyla, Mart ayından beri 173 büyücünün tutuklandığı belirtiliyor.