BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

Cinsel istismar zanlısı: 'Pantolonumu indirince yanlış anladılar'

ZONGULDAK'ta 13 yaşındaki zihinsel engelli erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Ersin D.'nin yargılanmasına başlandı. Ersin D. suçlamaları kabul etmedi.

Abone ol

ZONGULDAK'ın Çaycuma ilçesinde, geçen yıl ekim ayında meydana gelen olayda inşaat boyacısı Ersin D., iddiaya göre zihinsel engelli Ş.K. adlı erkek çocuğu, "Sana tablet alacağım" diyerek Yeni Mahalle'deki futbol sahasının arkasına götürdü. Burada çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen Ersin D., mahalleli tarafından fark edilince tekme tokat dövülerek polise teslim edildi.

Hastanedeki tedavisi ardından tutuklanan Ersin D., hakkında Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'beden ve ruh sağlığı bakımından kendisini savunamayacak kişiye karşı cinsel istismar' ve 'cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.

"PANTOLONUMU İNDİRİNCE YANLIŞ ANLADILAR"

Suçlamaları kabul etmeyen Ersin D., "Bir arkadaşın evinde boya yapıyordum. Akşam işim bitince bira aldım ve halı sahaya doğru giderken daha önce tanımadığım bir çocuk yanıma gelerek kendisine su almamı istedi. Ben de su alması için 1 lira para verdim. Halı saha önüne geldim. O da maç izliyordu. Ben tuvalet için pantolonumu indirince, yanlış anlaşılmadan dolayı bana saldırdılar. 8 aydan bu yana ceza evindeyim asıl mağdur olan benim" dedi.

Tahliyesini talep eden Ersin D.'nin tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme heyeti, koruma altına alınarak yurda yerleştirilen Ş.K.'nın ifadesinin alınması ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.