BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  GÜNCEL

Çinlilere özel ekşi lokum

Her ülkenin talebi doğrultusunda lokum üretimi yapan firma, ürünü fazla tatlı bulan Çin'e özel olarak ''ekşi lokum'' üretiyor

Abone ol

Çorum'un İskilip İlçesinde ''Ganik Şekerleme'' adı altında lokum üreten firma, yurt içi satışlarının yanı sıra Asya'dan Avrupa'ya çeşitli ülkelere lokum ihraç ediyor.Her ülkenin talebi doğrultusunda üretim yapan firma, lokumu fazla tatlı bulan Çinlilere özel olarak ''ekşi lokum'' üretimi gerçekleştiriyor.

Firma genel müdür yardımcısı Selim Sarıaslan, AA muhabirine, 59 yıl önce 16 metrekarelik alanda başlayan üretimi bugün 4 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 11 bin metrekarelik alanda sürdürdüklerini söyledi.

İlçe girişinde yer alan fabrikada başta lokum olmak üzere reçel, tahin helvası ve kakaolu fındık kreması üretimi yaptıklarını belirten Sarıaslan, 70 kişi istihdam ettiklerini anlattı.

Türkiye'nin dört bir tarafına ürün gönderdiklerini vurgulayan Sarıaslan, ''Ülkemizin yanı sıra yurt dışında da Çin, Japonya, Tayvan, Nijerya, Suudi Arabistan, Dubai ve Almanya gibi ülkelere ihracat yapıyoruz'' dedi.

TATLI BULDULAR BİZDE EKŞİSİNİ ÜRETTİK

Firmanın pazarlama müdürü Burak Sarıaslan ise üretimlerinin yüzde 20'ye yakınını ihraç ettiklerini, ihraç ürünlerin çeşitliliğinin gittiği ülkelere göre değişiklik gösterdiğini belirtti.

Çinliler için özel olarak ''ekşi lokum'' üretimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sarıaslan, şunları kaydetti:

''Çin'e ilk olarak lokum gönderdiğimizde çok tatlı buldular ve bizden bunun tadını biraz ekşi yapmamızı istediler. Çinlilere özel ekşi lokum üretiyoruz. Ayrıca lokumun içerisinde badem ve fıstık gibi kuruyemiş ürünlerinin de daha fazla olmasını isteyen ülkeler mevcut. Japonlar ise Hindistan cevizli lokumu sevmiyor, bu millet de pudra şekerli lokumu seviyor. Her ülkenin talebi doğrultusunda üretim yapıyoruz. Amacımız müşteri memnuniyetinin üst seviyede seyretmesi. Yurt içinde olsun yurt dışında olsun ürünlerimizle bu memnuniyeti sağladığımızı düşünüyorum.''