BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.504,62
HABER /  GÜNCEL

Cinler insanların emrine girer mi?

İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu, cinlerle ilgili merak edilen sorulara cevap verdi.

Abone ol

Cinler insanın emrine girer mi? Cinler insanların içine girer mi? Cinler insanlara musallat olabilirler mi, hangi şartlarda musallat olurlar? İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu cevapladı.

Cinler bir hakikattir, cin suresinde anlatılır. Cinler enerji değildir. İslam için son derece aykırı bazı yorumlar var, yok efendim cinler enerjiymiş... Yok melekler rüzgarmış... Ellerinden gelse peygamber de yok diyecekler. O da gölgeymiş diyecekler. Bu tür anlayışlar sapık ve sapkındır. Cinler yaradılışları farklı olan varlıklardır. Melekler yaradılışları farklı olan varlıklardır. Cinlerin yaradılışı ateş ve türevleridir. Meleklerin yaradılışı nurdandır. İnsanların yaradılışının temeli topraktır.

Cinler insanlara musallat olabilirler. Onun için felak ve nas surelerinde hem cinlerin hem insanların şerrinden Allah'a sığınırım deniliyor. Eğer hakikat olmasalar, müdahaleleri olmasa, şerleri dokunmasa, Kur'an-ı Kerim "onların şerrinden Allah'a sığının" der mi?

"Ahirete bazı insanlar şeytanın çarptığı gibi çıkacaklar" deniyor. Eğer şeytanın müdahalesi, çarpması olmasaydı, ayeti kerime böyle söyler miydi?

Cinler vardır, ama cinlerin insanlarla ilişkisi, müdahalesi çok dar bir alanda, yüzbinde, milyonda bir olabilecek bir olaydır. Onun da değişik sebepleri vardır. Şeytan ve cinlerin şerrinden korunmak için Eüzü Besmele'yi çekmek; Allaha sığınmak; Felak ve Nas surelerini okumak yeterlidir.

Nihat Hatipoğlu, "Cinler bir hakikattir, cin suresi diye bir şey vardır. Cinler enerji değildir. Felak ve Nas suresinde hem cinlerin hem insanların şerrinden Allaha sığınılıyor. Cinler vardır ancak cinlerin insanlarla ilişki kurması çok dar bir alanadadır' dedi.

"Cinlerin şerrinden musallat olmasından nasıl korunabiliriz" sorusuna ise Nihat Hatipoğlu şu sözlerle karşılık verdi:

*Cinlerin şerrinden korunmak için Euzü Besmele çekmek, Allah'a sığınmak, Felak ve Nas okumak yeterlidir."