BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,54
ALTIN 2.495,05

Çin'in bilinmeyen silahları!

Çin'in bilinmeyen silahları!

Çin, hem silah hem de uzay-havacılık teknolojilerinde dünyanın süper gücü olma amacını 21’inci yüzyılda gerçeğe dönüştürmek istiyor.

Çin'in bilinmeyen silahları!

Çin, hem silah hem de uzay-havacılık teknolojilerinde dünyanın süper gücü olma amacını 21’inci yüzyılda gerçeğe dönüştürmek istiyor. Bu kapsamda, birçoğu gözlerden uzak kalan Çin’e ait süper silahlar mevcut. Basına sıkça konu olan hayalet savaş uçaklarının dışında, Çin’in kapalı kapılar ardında geliştirdiği mühendislik çalışmaları devam ediyor. Popular Science kısa bir süre önce J-15 savaş jetini ilk uçak gemisi Liaoning’de test eden Çin’in en üst düzey silah projelerine göz attı.

Çin'in bilinmeyen silahları!

Dark Sword Drone
Çin’in 2006 yılında tasarımına başladığı Dark Sword insansız hava aracı (UAV), o yıldan bu yana kamuoyunun adını duymadığı bir proje. O kadar gizli tutuluyor ki, Batılı mühendisler projenin hala devam edip etmediği konusunda bilgi sahibi değil.

Çin'in bilinmeyen silahları!

Çok yüksek hıza ulaşmasını sağlayan bir motoru olduğu düşünülen Dark Sword, Çin’in kıyılarından karşısında yer alan gerilimli Sarı Çin Denizi’ni gözlem altına alabilir. Dark Sword projesi belirsizlik içinde olsa da, Çin UAV planlarında oldukça ciddi. Asya’nın devi, yazın kıyı şeridinde 11 tane UAV üssü kuracağını açıklamıştı.

Çin'in bilinmeyen silahları!

Pterodactyl I

Çin’in insansız hava aracı geliştirmek konusunda ne kadar ciddi olduğunu anlamak için Pterodactyl I güzel bir örnek oluşturuyor. Hakkında detaylı bilgi bulunmayan bir diğer silah olan Pterodactyl I, Batılı analistler tarafından orta irtifada uçan, uzun süreli gözlem yapabilen ve saldırı düzenleyebilen bir UAV olarak düşünülüyor.