BIST 9.722
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.423,25
HABER /  POLİTİKA

Cindorukun tek umudu Kılıçdaroğlu

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partisinin Kırşehir İl Başkanlığı kongresinde konuştu.

Abone ol

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partisinin Kırşehir İl Başkanlığı kongresinde, CHP Genel Başkanlığına seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu kutladığını ve bundan sonraki siyasi yaşamında başarılar dilediğini belirtti. Cindoruk'un Kılıçdaroğlu'ndan bir de isteği var o da seçim barajının indirilmesi.

Cindoruk, ''Kılıçdaroğlu'na, 'aramıza hoş geldin' diyor, bundan sonraki siyasi yaşamında başarılar diliyorum. Açlık ve fukaralık gibi birtakım söylemleri adına hem kendisinden hem de partisinden yeni fikirler üreterek ülkemize ve demokrasiye hizmet etmesini bekliyorum'' dedi.

1950 yılından bu yana Türkiye'deki birçok hizmetin altında partilerinin alın terinin bulunduğunu ifade eden Cindoruk, şunları söyledi:

''Bugünkü fabrikaların çoğunu biz yapmışız. Üniversiteleri biz kurmuşuz, barajları biz yapmışız. Tarımı biz geliştirmişiz. 1950'den sonra Cumhuriyet Halk Partisi ne yapmış? Söylediğini yapan biziz, yaptığını söyleyen biz. Her alanda yaptığımız hizmetleri milletimiz çok iyi biliyor. Geçmişte yaptık, gelecekte de yaparak, ülkemiz insanının kaderini biz değiştireceğiz. Yoksulluğu biz ortadan kaldıracağız. Bizim geçmişimizde bunlar var. Bizim görevimiz yolsuzluk yapmadan, kimseyi yoksulluğa düşürmeden Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet etmektir. Bizim mayamız bu, bizim siyasi yapımız ve inancımız bu. Biz yaparız.''

''SEÇİM BARAJI İLE İLGİLİ HEMEN YASA TASARISI HAZIRLANSIN''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim barajının düşürülmesi konusundaki sözlerini hatırlatan Cindoruk, ''Kemal Kılıçdaroğlu, seçim barajını düşüreceğini söylüyor. Eğer bunda samimi iseler hemen bir kanun tasarısı hazırlayıp Meclis'e sunsun. Siyasi Partiler Yasası değiştirilmeli'' dedi.

Siyasi partilerin şeffaf olması gerektiğini kaydeden Cindoruk, ''İnsanlar namuslu olsun, şeffaf olsun. Bunlar Resmi Gazete'de yayımlansın. Ben bileyim AKP bu binayı nasıl yaptı? İçinde ihtişam var, içini nasıl döşediniz? Bu binaların yapılmasında sizin iş verdiğiniz müteahhitler görev aldı mı? Bu bir eksikliktir'' diye