BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,83
ALTIN 2.415,85
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk'tan tehlikeli 12 Eylül uyarısı

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 12 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili ilginç bir uyarı yaptı!

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 12 Eylül'de yapılacak referanduma ilişkin ''Vereceğimiz karar devletin önündeki tehlikeyi ortadan kaldıracak bir karar olacaktır'' dedi.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde düzenlenen 24'üncü Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'ne katılan Cindoruk, ilçeye adını veren tarihi köprünün önüne yapılan sarımsak heykeli ile festivalin açılış töreninde de bulundu.

Yöresel ürünlerin sergilendiği stantların gezilmesi ve kortej yürüyüşüyle devam eden etkinlik sonrası 1. Pompeiopolis Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı yapıldı. Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden etkinlikler ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Cindoruk, bugünün işinin referandum değil, milli birlik ve beraberliği korumak olduğunu belirterek, ''Bugünün işi Cumhuriyet'imize, ordumuza sahip çıkma işidir. Vereceğimiz karar devletin önündeki tehlikeyi ortadan kaldıracak bir karar olacaktır. Biz devletimizi saymaz korumazsak Allah bizi çarpar. Bizim işimiz bunu korumaktır. Biz barış istiyoruz ama bir şartla. Milli sınırlarımız içinde bayrağımıza, toprağımıza saygılı bir şekilde olmak kaydıyla devletimiz herkese hakkını verecektir'' dedi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Murat Başesgioğlu da ülke olarak önemli gelişmelerin yaşanacağı bir sürece girme noktasında bulunulduğunu ifade ederek, 3 yıl içinde 3 kez milletin hakemliğine gidileceğini söyledi. Başesioğlu, ''12 Eylüldeki referandumla, ülke inşallah daha gelişmiş bir refah seviyesine ulaşmamıza katkı sağlayacaktır'' diye konuştu.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da festivallerin önemine değinerek, ''Her festivalin kendine özgü özelliliği vardır. Bizim festivalimiz de taşıdığı kimlik ile ülke genelindeki öncü festivaller arasındadır'' görüşünü dile getirdi.

Romanya, Litvanya, Montenegro, Cezayir ve İspanya gibi yabancı halk oyunları ekiplerinin dans gösterileri sunduğu festivalde, protokol üyelerine Belediye Başkanı Arslan tarafından plaket takdim edildi.

Kastamonu milletvekilleri AK Parti'li Hasan Altan ve MHP'li Mehmet Serdaroğlu, DP Genel Başkan yardımcıları Ufuk Söylemez ve Ahmet Uyanık'ın yanı sıra Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş'in de katıldığı törende, sarımsak heykelinin açılışı da gerçekleştirildi.

Festival, pazar gününe kadar çeşitli etkin ve konserlerle devam edecek.