BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk'tan tahliyelere ağır eleştiri

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, son günlerdeki tahliyelerle ilgili konuştu, hükümeti eleştirdi.

Abone ol
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, son günlerdeki tahliyelerle ilgili konuştu, kararla "en azılı çetelerin, en azılı rejim düşmanlarının" serbest kaldığını iddia etti.  Bu kararlarda yargının kusurunun bulunmadığını da söyleyen Cindoruk, asıl sorumlunun ise hükümet olduğunu savundu. 
 
Cindoruk, DP'nin kuruluşunun 65. yıl dönümü münasebetiyle partililere Göksu Restoranda akşam yemeği verdi.

Yemekte konuşan Cindoruk, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini, ancak bu süreç içerisinde iyi yönetilemediğini savundu.

"EN AZILI ÇETELER, REJİM DÜŞMANLARI SERBEST KALDI"

Türkiye'de işsizliğin arttığını, insanların mutsuz olduğunu öne süren Cindoruk, Türkiye'nin düze çıkması için Demokrat Parti kadrolarına ihtiyaç olduğunu söyledi.
Cindoruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bugün Türkiye'de güçler birliği haline gelen bir Başbakanlık diktatörlüğü hüküm sürüyor. Bu Başbakan güçlerin ayrılığına değil, güç birliğine inanıyor. İşte gücü elinde toplamak istiyor.
Türkiye son günlerde en azılı çeteleri, en azılı rejim düşmanı cinayet işleyen şebeke üyelerini tahliye etmiştir. Bunda yargının kusuru yoktur. Kusur, bu konuları görmeyen parlamentodaki çoğunluktur. İktidarın yaşadığı körlük, Türkiye'yi bunalıma sokmuştur.''

"HÜKÜMETİN POLİTİKASI HABUR'DA İFLAS ETTİ"
Hükümetin, terör sorununu bitirme noktasında da başarısız bir politika izlediğini öne süren Cindoruk, bu konudaki çalışmaların Habur Sınır Kapısı'nda Türkiye'ye giriş yapanların karşılanması sürecinde iflas ettiğini savundu.

Cindoruk, Demokrat Parti'yi manevi zenginliği olan bir parti olarak tanımlarken, zor yönetilen bir ülke haline getirilen Türkiye'nin, yaşanılabilir bir hale getirilmesi için Demokrat Parti kadrolarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Demokrat Parti'nin, geçmişten güç alan bir gelecek partisi olduğunu ifade eden Cindoruk, Demokrat Parti'nin yeniden güçlü ve muktedir olması için Türkiye'yi karış karış gezeceklerini kaydetti.
Eski bakanlardan İsmet Sezgin de önümüzdeki seçimlerin, Türkiye'nin kaderini değiştireceğini belirterek, ''Kırgınlıkları, kızgınlıkları, dargınlıkları bir kenara bırakarak, seçimlerde başarılı olmak zorundayız'' dedi.