BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk'tan Kılıçdaroğlu'na tepki

DP lideri Hüsamettin Cindoruk, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yeni anayasa açıklamasına tepki gösterdi.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, yeni anayasa çalışmalarında herkesin fikrini söylemesi ve bir uzlaşmanın ortaya konulması gerektiğini söyledi. Cindoruk, "Yeni anayasa için tüm partilerden görüş alınmalı." dedi.

İki gün sürecek DP il başkanları toplantısı parti genel merkezinde başladı. Toplantıya Genel Başkan Cindoruk ile Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal da katıldı. Cindoruk, parti genel merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, yeni bir anayasanın gerekliliğini yıllardır söylediklerini belirterek, anayasa değişikliği ile ilgili programlarının açık olduğunu söyledi. Yeni bir anayasa için tüm partilerin görüşlerinin alınması gerektiğini ifade eden Cindoruk, ''Gelin yeni anayasa çalışmalarında herkes fikrini söylesin, bir uzlaşmayı ortaya koyalım.'' ifadesini kullandı.

Cindoruk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni anayasayla ilgili 'Neden seçim sonrasını bekleyelim komisyon kurulsun bir haftada çıkarırız' sözlerini eleştirerek, "Ne demek bir hafta içinde anayasa yapmak. '10 bin lira ver bir hafta sonra sana tapu vereyim' ilanlarından ne farkı var bunun." dedi.

Numan Kurtulmuş'un Saadet Partisi'nden istifa etmesiyle ilgili Cindoruk, "Kişisel çekişmeler, kendi aralarındaki intikamlar ve ufak tefek görüş ayrılıkları derin gibi sıkıntılar gösterdi." diye konuştu.

Cindoruk, bir gazetecinin Turgut Özal ve Eşref Bitlis ile ilgili iddialar üzerine soruşturma başlatıldığını hatırlatması üzerine ''Türkiye'de her şey araştırılmalı. Kim ne biliyorsa ortaya çımalı. Kimsenin içinde ukde kalmamalı.'' şeklinde konuştu.