BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.476,03
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk'tan DP'ye inanılmaz aday

Ocak ayında kongreye gidecek olan DP'de ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde Demirel evinde gerçekleşen zirvede Cindoruk'un balyoz davasının 1 numaralı sanığı Org. Çetin Doğan'ı önerdiği iddia edildi.

İddialara göre Güniz Sokak zirvesinde, darbe mağduru Menderes'in partisine 'darbe davası'nın bir numaralı sanığını isteyen Cindoruk'a, Demirel ve Yılmaz karşı çıktı.

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Güniz Sokak'taki evinde DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve Rize milletvekili Mesut Yılmaz'la önceki yaptığı toplantının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Zaman gazetesinden Ömer Şahin toplantıdan yansıyanları yazdı.

ÇOK SAYIDA İSMİN ADI GEÇTİ

Demokrat Parti'nin liderliği için Eski Başbakan Tansu Çiller'den İlhan Kesici'ye kadar bir dizi ismin telaffuz edildiği görüşmede Cindoruk'un teklifi Demirel ve Yılmaz'ı şaşırttı. İddialara göre Cindoruk, darbe mağduru merhum Adnan Menderes'in partisinin başına, Balyoz davasının bir numaralı sanığı emekli Org. Çetin Doğan'ı önerdi.

OLMAZ ÖYLE ŞEY

Cindoruk'un sözlerine Demirel ve Yılmaz, "Olmaz böyle şey!" diye tepki gösterdi. Demirel'e yakınlığı ile bilinen DYP'li eski bakanlardan Yaşar Topçu iddiaları Zaman'a değerlendirirken, "Bunları ben de duydum. Hüsamettin Bey yatıyor Ergenekon, kalkıyor Ergenekon. DP kimliğini kaybetmiş durumda." dedi.

YILMAZ BAYAR'I ÖNERDİ

Cindoruk'un, görevi başka birine devredeceği kongre öncesi Demirel'in evinde yeni dönem stratejisinin belirlendiği bir toplantı yapıldı. Yılmaz'ın da katıldığı görüşmede muhtemel genel başkan adayları masaya yatırıldı. Edinilen bilgilere göre Mesut Yılmaz, Mehmet Ali Bayar'ın ismini önerdi, ancak "O bana rakip oldu." diyen Cindoruk'un itirazıyla karşılaştı.

KESİCİ'YE DE DEMİREL KARŞI ÇIKTI

CHP'den istifa eden İlhan Kesici'ye de Demirel karşı çıktı. İsimler üzerinde mutabakat sağlanamayınca Cindoruk'tan Demirel'i bile şaşırtan Çetin Doğan teklifi geldi. Ancak, Demirel ve Yılmaz'ın karşı çıktığı Doğan'ın ismi toplantı bitmeden gündemden düştü.

İTİRAZ EDİLMEYEN TEK KİŞİ ÇİLLER OLDU

Görüşmede ismine itiraz edilemeyen tek kişi Tansu Çiller oldu. Delegeler üzerindeki gücü bilinen Çiller ismine Mesut Yılmaz da, "Kendisi isterse her türlü desteğe hazırım." sözleriyle destek verdi.

Eski bakan Topçu, Cindoruk'un DP genel başkanlığını bırakmamak için çaba gösterdiğini öne sürdü. Topçu, Ergenekon davasına bakış açıları benzer olan Cindoruk ile CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum arasındaki ilişkiye de dikkat çekti