BIST 9.561
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.482,93
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk'tan CHP'yi kızdıracak sözler

Hüsamettin Cindoruk, CHP'de yaşanan iç tüzük tartışmalarıyla ilgili olarak konuştu. Cindoruk, CHP'yi bakın nasıl eleştirdi?

Abone ol

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP'de yaşanan iç tüzük tartışmalarıyla ilgili olarak, "İç tüzüğüyle ilgili bile karar veremeyen ana muhalefet partisi, nasıl anayasa yapacak?" diye sordu.

Partisinin yarınki olağan kongresine katılmak için Antalya'ya gelen Hüsamettin Cindoruk, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretin etti. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni'nin ziyaretinin ardından, Sökmen Baykara'nın 'Siyah Beyazlı Yıllar' sergisini gezen Cindoruk, burada basın toplantısı düzenledi. Cindoruk, CHP'nin iç tüzüğüyle ilgili yaşadıkları sıkıntıları eleştirdi. "İç tüzüğüyle ilgili bile karar veremeyen ana muhalefet partisi nasıl anayasa yapacak. Anayasa hakkında nasıl karar verecek?" diye soran Cindoruk, bunları söylerken CHP'yi küçültmek gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. CHP'nin bu tartışmaları bırakması tavsiyesinde bulunan Cindoruk, daha önce partilerinin başından geçen bir olayı da şöyle anlattı: "Yargıtay Başsavcılığı bize de kongremizi eleştiren, eksikliklerimizi söyleyen bir yazı gönderdi. Biz de bir kongre yaptık. Güzel bir kongreyle bu sorunları çözdük. İçimizde kavga yapmadık. Tartışmadık. İçimizdeki bazı insanları tasfiye etmek istemedik. Ben halk partisinin işlerine karışmıyorum. Ama bir tespitimi söylüyorum."

BAŞÖRTÜSÜ ÖNEMSİZ BİR KONU ZAMANLA ÇÖZÜLÜR

Bir gazetecinin 'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün türbanla ilgili sorulara ilişkin isyanını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Cindoruk, "Ben Abdullah Bey'in dediğine katılıyorum. Her konu siyasetle çözülmez. Her konu kendini zaman içinde çözer. Zaman içinde çözülmesi gereken konu siyasetle çözülmeye kalkarsa böyle olur." dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KİMSEYİ İKNA ETMEDİ

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumu değerlendiren Cindoruk, anayasa değişiklik paketinin kabul edilmesinin ardından 2 ay geçtiğini ancak, hala özgürlükleri arttırmadı, demokrasimizi güçlendirmediğini savundu.

"Bu anayasa değişikliği Türkiye'ye yeni bir özgürlük getirmiyor. Son HSYK, Anayasa Mahkemesinde yapılan tayinler Cumhurbaşkanını da tartışmalı hale getirdi. Cumhurbaşkanlığı müessesesi de yara aldı çünkü Cumhurbaşkanı siyasi iktidarın tarafı gibi görüldü." diyen Cindoruk, referandum sonrası demokrasinin güçlendiremediğini savundu.