BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk'tan ağlayan Başbakan fıkrası

Demokrat Parti lideri Cindoruk 12 Eylül mağdurlarını anlatırken ağlayan Başbakan Erdoğan'ı görünce aklına bir fıkra geldi...

Abone ol

12 Eylül mağdurlarını anlatırken ağlayan Başbakan Erdoğan'a bir tepki de DP lideri Hüsamettin Cindoruk'tan geldi. Cindoruk tepkisini bir fıkra ile anlattı.

Demokrat Parti Ayvalık Teşkilatı mensuplarını kabulünde Erdoğan'ın ağlamasını izlerken aklına gelen fıkrayı şöyle anlattı:

"Vaktiyle bir Yeniçeri Ağası, Haham’ın birini huzuruna çağırmış. Yeniçeri Ağası, Haham'a, 'Siz, bizim İsa Peygamberimizi çarmıha germiştiniz. Ben de şimdi sizi çarmıha gereceğim' demiş. Haham endişeyle, 'Aman efendim o bahsettiğiniz bundan 1600 yıl önceydi' deyince, Yeniçeri Ağası, 'Olsun. Ben şimdi duydum' diye karşılık vermiş. Başbakanınki de o hesap. Bunu başbakan, bizim yeniçeri ağası gibi yeni duymuş olabilir. Bu eskimiş bir mesele, bugün konuşulması gereken konu ise, her gün şehit veriyor ve artarak bu durum sürüyor. O mektuplarla ilgili oratoryo bile bestelenmişken, Nevzat Çelik'e ait o şiir yıllar önce bestelenmişken, Başbakan bunu yeni duymuş olabilir.”

ŞEHİTLER İÇİN AĞLASIN

Cindoruk, Başbakan Erdoğan’ın 30 yıl önceki bir konuya ağlayacağına, şehitler için ağlaması gerektiğini de vurguladı ve “Şehitlerimiz için ağlasaydı kimse onun bu kadar üzerine gitmezdi. Ama Sayın Başbakan bu ağlamayla referandumdan sonuç almaya çalıştı. Bunu ayıplıyorum” diye konuştu.