BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk'la Soylu'da müthiş tesadüf

DP Lideri Hüsamettin Cindoruk ile Süleyman Soylu arasında yaşanan polemikte ilginç bir tesadüf ortaya çıktı.

Abone ol

Süleyman Soylu'yu ihraç etmek isteyen DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un da yıllar önce Çiller ile düştüğü fikir ayrılığı nedeniyle ihraç edilmesi gündeme gelmişti.

DP İstanbul İl Başkanı Tekin Enerem  Bugün'den Seda Şimşek'e yaptığı değerlendirmede, “Parti bir kurum. Bu kurumun Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğü çerçevesinde kuralları var. En basit üyesinden genel başkana kadar bu kurullara uymak zorunda. Buna uymuyorsanız partiden ayrılmak zorundasınız” dedi. DP’nin Kasım ayında yapılacak kongresinde Soylu’nun yeniden aday olabileceği ve ihraç süreciyle genel başkan adaylığının da önünün kesilmeye çalışıldığı yönündeki iddialara ise Enerem, “Şu anda bir kongre yok, Sayın Soylu ‘ben adayım’ da demedi. Akacak kan damarda durmaz. Süleyman Soylu ‘evet’ diye düşünebilir, ‘evet’ oyu da verebilir, kimse bunu engellemez, ama eski DP Genel Başkanı ve DP üyesi hüviyetiyle çıkınca partide ikilik görüntüsü yaratıyor. Bunu hangi parti ister?” dedi.  

CİNDORUK’UN DA İHRACI İSTENMİŞTİ

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un da yıllar önce Çiller ile düştüğü fikir ayrılığı nedeniyle ihraç edilmesi gündeme gelmişti. Tekin Enerem de o yıllarda yine İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütüyordu. Cindoruk, o dönemde yaptığı bir açıklamada kendisinin ihracını isteyenleri “yalaklar ve salaklar” olarak nitelendirmişti. Enerem’e o günlerle ilgili olarak, “Bu tesadüf. Bu işlerden haz ettiğimi çıkarmayın. Ben herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Partide bulunanlar arasında zaman zaman fikir ayrılıkları olabilir. Partilerin prensiplerine uyulmaması halinde, partiye zarar verdiği düşünüldüğünde bu tür kararlar alınıyor. Sonra şartlar değişiyor” dedi.