BIST 9.754
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,68
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk'a göre referandum angarya

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a göre 12 Eylül'de yapılacak olan referandum angaryadan başka bir şey değil.

Abone ol

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ''Terör ve anarşinin hüküm sürdüğü bir ülkede hiç yere, durduk yere faydasız bir siyasi hareketi yani referandumu ortaya koymak yanlıştır. Bu referandum, millet için angaryadır'' dedi.

Cindoruk, partisinin İl Başkanlığınca bir restoranda düzenlenen iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada siyaseti, vatanın, milletin bölünmez bütünlüğü için ve Cumhuriyetin nitelikleri için yaptıklarını söyledi.
Anamuhalefet partisini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını takip ettiğini belirten Cindoruk, ''Bir sonuç çıkarmaya bakıyorum bir sonuç yok. Ortada sadece tartışma var ve giderek artan siyasi gevezelik var'' dedi.

Kendilerinin kavga istemediğini, barış istediklerini söyleyen Cindoruk ''Biz Türkiye'nin geleceği için ne yapılması gerekiyorsa onun yapılmasını istiyoruz'' dedi.

Cindoruk, şöyle devam etti:

''Bu siyasi hayattan bir barış çıkmaz. Terör ve anarşinin hüküm sürdüğü bir ülkede hiç yere durduk yere faydasız bir siyasi hareketi yani referandumu ortaya koymak yanlıştır. Bu referandum millet için bir angaryadır. Ve halkımızın büyük kesimi referandumun niçin yapıldığını ne istendiğini bilmiyor. Hatta referandum oy pusulalarının rengini bilmiyor. Şimdi hepimizin görevi o. Bunu halka anlatacağız. Halka şunu söyleyeceğiz; 'bu Anayasa değişikliği gereksizdir, bu Anayasa değişikliğinden bir fayda çıkmaz'.

Ekonomi durmuş, işsizlik artmış, her alanda sıkıntı yaşanan bir Türkiye'de biz işimizi gücümüzü bırakmış nafile bir Anayasa değişikliğinin peşine takılmışız ve Başbakan bunu savunamıyor. Savunurken bağırıyor, konuşuyor zaman zaman ağlıyor. Bir şey söylemiyor. En son dedi ki 'benim boyumu merak edenler, benim boyum 1.85, tepe tepe kullanın' dedi. Bu nasıl sözdür?''