BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,20
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk'a Baykal tarzı komplo!

Cumartesi günü gerçekleşen DP Kongresi'nden sürpriz bir ismin genel başkanlık koltuğuna oturması siyaset arenasında tartışma başlattı.

Abone ol

Demokrat Parti'nin(DP) geçen cumartesi günü gerçekleştirdiği kongrede Hüsamettin Cindoruk'un son anda aday olmama kararı ve sonrasında sürpriz bir isim olan Namık Kemal Zeybek'in genel başkanlığa gelmesi siyasi arenada tartışma başlattı.

Kulislerde başlayan 'Cindoruk neden aday olmadı?' sorusuna yanıt aramaya çalışan  Saban gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü köşesinde yazdığı yazı DP'de derin bir Cindoruk operasyonu yapıldığı yönünde. 

Zeybek'in süpriz çıkışını 'siyaseti dizayn' ve 'bir Aydın Doğan operasyonu' olduğu yönündeki iddiaları anımsatan Övür, 'Cindoruk'ta tıpkı Baykal gibi dost bildiği ellerin kurbanı oldu' tespitinde bulundu.

CİNDORUK'A BAYKAL OPERASYONU MU?

"Uzun yıllardır siyaseti, parti kongrelerini izleyen biri olarak DP'nin son kongresinde olup bitenleri şaşkınlıkla izledim. Örneğin şimdi eski olan DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk partisinin kongresine gitmedi ya da gidemedi.

İlginç değil mi?

Kurt siyasetçi kongreden bir gün önce canlı yayına çıktı. Turp gibiydi ve kararını o gece vereceğini açıklıyordu.

Kongre sabahı da aynı kararlılığı sürdürdü. Sonra birden ne olduysa Cindoruk'un "tansiyonu yükseldi" ve kongreye gidemedi. Ne son konuşma yaptı, ne de aday oldu.

Sanıyorum siyaset tarihinde bir ilk yaşandı.

Saadet Kongresi'ni hatırlayın. 84 yaşındaki Erbakan zor yürümesine rağmen o salona gelmiş ve Numan Kurtulmuş'a tepki gösterilmesini sağlamıştı.

Cindoruk'un son dakikaya kadar aday olmayı düşündüğü bir kongreye gelmemesini sağlık sorunuyla açıklamak mümkün değil. Kendi gönlüyle olsaydı mutlaka gelirdi. Anlaşılan devreye birileri girdi ve Cindoruk'u devre dışı bıraktı. Tıpkı Baykal gibi o da dost bildiği "güçler"in kurbanı oldu.

MAHMUT ÖVÜR'ÜN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...