BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.498,62
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk Zincirbozan'dan hayır dedi

Darbe mağduru Cindoruk, tam 27 yıl sonra bir kez daha 4 ay hapis tutulduğu Zincirbozan'a gitti.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 1980 askeri darbesi sonrasında 1983 yılında 4 ay hapis tutulduğu Lapseki İlçesi'ne bağlı Çardak Beldesi yakınlarındaki askeri bölge Zincirbozan'ı ziyaret etti. ‘Darbe mağduru' Cindoruk, Zincirbozan'dan çıkışta, darbe anayasasını değiştirmeye yönelik yapıldığı belirtilen referandum için ‘Hayır’ mesajı verdi.

Cindoruk, ilk olarak Çanakkale merkezine bağlı Kumkale Beldesi'nde bir kahvenin bahçesinde köylülerle bir araya geldi. Eski adı ‘Batak Ovası' olan ve son dönemde çiftçilerin büyük bölümünün borçlarını ödeyemediği için icralık olması nedeniyle basında ‘Batak Ovası Battı’ olarak gündeme gelen Kumkale'de çiftçilere seslenen Hüsamettin Cindoruk, köylü ve çiftçinin kendisini yalnız hissettiğini siyasi kaynak veya güce dayanma dönemlerinin bittiğini söyledi.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk daha sonra Lapseki'ye bağlı Çardak Beldesi yakınlarında denize sıfır konumdaki askeri Zincirbozan tesislerine anı ziyareti yaptı. 1980 askeri darbesi ardından 1983'te kurdukları Büyük Türkiye Partisi'nin kapatılması ardından Zincirbozan'a götürülen Hüsamettin Cindoruk, tam 27 yıl sonra 4 ay hapis yattığı yere ziyarette bulundu.

“ASKERİMİZE KÜSMEDİK”

Zincirbozan'dan çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Cindoruk, 27 yıl önce burada, 4 aylık hapis hayatı yaşadıklarını, bu sürecin 2 Kasım 1983'te sona erdiğini anlattı. Cindoruk, şunları söyledi:“Aradan geçen 27 yıllık zamanda bu bölgeyi ziyaret etme, bu binayı görme fırsatı olmamıştı. Bugün bana bu imkanı verdikleri için sayın komutanlara teşekkür ediyorum. Anılarımızı tazeledik. Askerimizle itilafa düşmedik. Ordumuza saygımızı sürdürdük. Ama o darbeyi yapanlara karşı da düşüncelerimizi ifade ettik.”

DYP lideri 27 yıl önce kurdukları partinin adını Zincirbozan’ın çıkışındaki 600 metrelik düz yoldan aldığını anlatan Cindoruk, “Doğru Yol Partisi’nin adını Sayın Demirel Zincirbozan’da koydu. Çünkü Zincirbozan’a girişteki 600 metrelik bu yol doğru bir yoldur. Bu yolu arşınlarken, bu yolda dolaşırken Sayın Demirel, ‘Buradan çıkalım. Hatta çıkmadan evvel Doğru Yol Partisi'ni kuralım’ dedi. Arkadaşlarımızla birlikte demokrasi mücadelesini sürdürdük” diye konuştu.