BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk sokak ağzıyla konuştu

DP lideri Hüsamettin Cindoruk ''Adnan Menderes bir zirvedir. O zirveye yaklaşmak da Tayyip için mümkün değildir'' dedi.

Abone ol

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsümettin Cinduruk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili olarak 'Tayyip' diye konuştu...

Cindoruk, partisinin Bursa İl Başkanlığı tarafından bir restoranda düzenlenen iftara katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cindoruk, ''Başbakan kendini sık sık Demokrat Parti eski Genel Başkanı Adnan Menderes'e benzetiyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna ''Adnan Menderes'ten boyu 15 santimetre uzun. Benzer tarafı yok. Adnan Menderes 1.70 boyundaydı. Adnan Menderes bir zirvedir. O zirveye yaklaşmak da Tayyip için mümkün değildir'' karşılığını verdi.

''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik PKK ile 4 kez görüştü' yönündeki iddiasına ilişkin soruya Cindoruk, bu iddiaların taraflar arasında ciddi bir kavgaya neden olduğu söyledi. Cindoruk, Başbakan'ın ''PKK ile masaya oturmadık'' dediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

''Masaya oturmamış belki de iskemleye oturmuşlardır veya ayakta anlaşmışlardır, onu bilmem. Nasıl Habur bir anlaşmaya dayanıyorsa bu ateşkesin de bir anlaşmaya dayandığı anlaşılıyor. Taraflar bunu zaman içerisinde açıklayabilirler ya da siyasi tarih içinde kalır. Sonuca bakmak lazım. Sonuçta Hükümetin, iktidarın, Başbakanın işini kolaylaştırıcı bir ateşkes, tek taraflı ilan edilmiştir.''

''Eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu 12 Eylüldeki referandumda ''evet'' diyeceğini açıkladığının anımsatılması üzerine ise Cindoruk, ''Arkadaşlarımız değerlendirme yapıyorlar. Bu benim kararım değil. Bu kararı verecek olan yüksek disiplin kurulu'' diye konuştu.