BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk koltuğu Çiller'e bırakmıyor

16 Ocak'taki kongreye hazırlanan Hüsamettin Cindoruk'tan çarpıcı mesajlar geldi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - DP Büyük Kongresi'ne 'Evimiz Türkiye' sloganıyla girmeyi hazırlanan Hüsamettin Cindoruk, Tansu Çiller'in adaylığına kesin bir dille 'hayır' demedi ama örtülü bir şekilde 'sakın gelme' mesajı vermekten geri durmadı...

NTV'den Oğuz Haksever'in canlı yayın konuğu olan Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 16 Ocak'ta yapılacak Büyük Kongre öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cindoruk, seçimlere ittifakla girilebileceğini ilişkin sinyali şu sözlerle verdi:

Biz diyeceğiz ki 'Evimiz Türkiye' Gelin bu sloganın etrafında bir ittifak kuralım. Temalarını, konularını, hedeflerini gayet açık ortaya koyalım. Evimiz Türkiye ama demokratik bir Türkiye. Parti kongresi karar verdiğinde tüm partileri bu çağrıya davet edeceğiz. Diyeceğiz ki, gelin akılcı bir yolla  dördüncü partiyi meclise sokalım. Dördüncü parti Türkiye'de kavgalırın çoğunu bitirir. Temiz bir dil kullanmış olur. Bugün Türk halkının büyük bir kesimi Meclis'te değil, temsilcileri yok. Ben TBMM'de grup toplantılarını dinliyorum, kimse bir şey söylemiyor.

İTTİFAK YAPARAK MECLİS'E GİREBİLİRİZ

Umudunuz kimlerden yana?

Bunun formaliteleri var. 1991 seçimlerinde bunu üç parti yapmıştı biliyorsunuz, üçlü ittifak denmişti. Ona benzer bir yapı. Burada eşitlikçi, hakkaniyete uygun anlaşmaya ihtiyaç var. Önümüzdeki 5 ay buna yeterlidir.

Bu partiler MHP ve CHP olabilir mi?

Onların adına bir beyanda bulunmak istemem. Onlar çünkü barajı aşacağını düşünen partiler.

HESABINIZI KAPATMADIYSANIZ OLMAZ!

Hala teşkilatta bir Tansu Çiller merakı var... Ne diyeceksiniz?

Siyasette bazen özgüven duygusu kaybolabiliyor. Bazı partili arkadaşlarımız, başka bir formül üretmek yerine yeni genel başkan arayışına girebilir. Ben buna saygı duydum. İsteyen gelebilir dedim. Yeni genel başkanın her alanda, siyasi ve ahlaki alanda partiyi gözetmesi gerekir. Yeni genel başkanın tartışmaya açık olmaması gerekir. Bir de geçmişte kendisiyle ilgili yapılmış soruşturmalar vesaire hakkında nasıl bir tavır alacağı ortaya çıkmalıdır. Siyaset acımasız bir hayat. Geçmişte kapatmadığınız hesaplar varsa, sizin hakkınızda iddialar varsa, hakkınızda kitaplar yazılmışsa birileri bunları elbette kullanmak isteyeceklerdir.

Adaylar var mı, siz de adaylar arasında mısınız?

Adaylar olabilir. Önümüzde 15 gün kadar bir vakit var. Bütün tarafsızlığımla söylüyorum. Benim istediğim demokratik ve adil bir yarış yapmak. Partiye güç kazandıracak bir aday çıkaralım. Genel Başkanlık kadar Genel İdare Kurulu'dur. Çok değerli arkadaşlar var onları da aramıza alalım. Bir kudret oluşturalım. Bu sadece genel başkanlıkla olacak iş değil.

Yeni bir transfer var mı? İlhan Kesici için ne diyorsunuz?

Hepsi partimizin sevdiği arkadaşlardır. Benim yaptığım bir miktar korumacılıktır. Partinin bu noktaya gelmesinde emeğim var. 1952 yılından beri bu hareketin içindeyim. Zaman zaman koptum ama ilkelerimden ve özgüveninden kopmadım. İsteyen arkadaşlarımız, vaktiyle partide olup da ayrılmış olan arkadaşlarımız dönmek istiyorlar. Onların hepsine kapıyı açıyoruz. Benim söylediğim şu nasıl basın dördüncü kuvvetse Demokrat Parti'de dördüncü kuvvet olmasını istiyorum....