BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk AK Parti'ye yeni isim buldu

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, AK Parti'nin kendilerine davet mektubu göndermemesini, çok ilginç bir benzetmeyle eleştirdi.

Abone ol

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Demokrat Parti’ye görüşme mektubu göndermemesini "Daha önce İçişleri ve Dışişleri Bakanları Demokrat Parti’yi ziyaret ettiler. Başbakan ise ziyaret etmiyor. Ben de onun için onlara, ‘Aklı Karışıklar Partisi’ diyorum" sözleri ile değerlendirdi.

Cindoruk yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan’ın terör ve Anayasa referandumu konularında DP’yi ziyarete gelmeyeceği için üzüldüğünü söyleyemeyeceğini ifade etti. Şu ana kadar herhangi bir mektubun DP Genel Merkezi’ne ulaşmadığını ifade eden Cindoruk, "Ancak daha önce kabinesinde yer alan İçişleri Bakanı geldi, bizi ziyaret etti. Biz de fikirlerimizi ve deneyimlerimizi söyledik. Memnun olduğunu ifade etti. Ardından Dışişleri Bakanı geldi. O’na da fikirlerimizi söyledik. Zannediyorum verdiğimiz fikirlerden de yararlandılar. Hükümetin iki üyesi bizi ziyaret etti, Başbakan ziyaret etmiyor. Ben de onlara ‘Adalet ve Kalkınma Partisi’ değil, ‘Aklı Karışıklar Partisi’ diyorum. Bunların aklı karışık. Bir akıl öyle, bir akıl böyle olmaz" dedi.

Demokrat Parti’nin, 64 yılık siyasi geçmişi olan değerli bir siyasal parti olduğunu, kendilerine gelip bir şey sorulduğunda, gayet dikkatli, doğru düzgün cevaplar verdiklerini belirten Cindoruk, "Siyaset arenasında da çok dikkatliyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin iki temel konusu, Terör ve Referandum konusunda, yurt gezilerinde edindiğimiz izlenimleri aktarırdık. Olsun, biz halka açık fikirlerimizi ifade etmeye devam ederiz. Bundan sonra, akıl karışıklığı giderilir, ‘Aklım karıştı’ derse gelirler, görüşürüz" dedi.