BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  DÜNYA

Çin'den çok kritik 'IŞİD'ci Uygur' uyarısı

Çin Büyükelçiliği'nden Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilen gizli yazıda, IŞİD üyesi Uygurların Türkiye'deki Çinli kuruluşlara ve çalışanlarına yönelik terör eylemi yapacağı iddialarına karşı önlem alınması istendi.

Abone ol

Çin Büyükelçiliği, IŞİD'e mensup Uygurlarla ilgili Türkiye'yeçok kritik bir uyarıda bulundu. Büyükelçiliğin Emniyet'e yolladığı gizli yazıya göre, IŞİD üyesi Uygurlulara ilişkin, Suriye'den Türkiye'ye geçerek, Çinli kuruluşlara ve burada görev yapanlara yönelik terör eylemi yapacağı yönünde duyum alındığı bildirilerek önlem alınması istendi.

ÇİN BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN YAZILI UYARI

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından birimlere gönderilen yazıda; Çin Büyükelçiliği'nin "DEAŞ bünyesinde faaliyet göstermekte iken Suriye 'den ülkemize gelen Uygur asıllı şahısların, ülkemizde faaliyet gösteren Çin Halk Cumhuriyeti kuruluşları ile çalışanlarına yönelik terör saldırısı yapmayı planladıkları, ülkemizdeki Çin vatandaşları, büyükelçiliği, konsoloslukları, şirketleri gibi kuruluş ve tesislerine yönelik eylemlerde korunması amacıyla konu ile ilgili bilgilerin derlenmesi ve yoğun koruma tedbirlerinin alınması..." diye yazılı uyarı yaptı.

Emniyet'in yazısında, bu bağlamda mevcut önlemlerin gözden geçirilmesi, gerekli görülecek ilave tedbirlerin alınması, gizliliğe uyulması ve olası gelişmelerde Terörle Mücadele Şubesi'nin bilgilendirilmesi vurgulandı.