BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Çin'de sıcaklığa ilginç çözüm

Çin'de otobüs duraklarına yerleştirilen spreyli su sistemi ile insanlar serinliyor.

Abone ol

Çin’in orta bölgelerinde mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklıkları bunaltıyor. Özellikle Hubei ve Jiangsu eyaletlerinde etkili olan sıcak hava dalgası günlük hayatı olumsuz etkilerken, otobüs duraklarına yerleştirilen spreyli su sistemi ile insanlar bir nebze de olsa serinliyor.

SPREYLİ SU SIKIYORLAR

Ülkenin bazı bölgelerinde sel ve su baskınlarına neden olan yağışların ardından sıcaklıkların 35 derecenin üzerine çıktığı belirtildi. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde olduğunu kaydeden Jiangsu Meteoroloji Kurumu’ndan Liu Mei, eyaletin bazı bölgelerinde termometrelerin 37 dereceyi görebileceğini söyledi.

Çinli yetkililer sıcaklara karşı halkı uyarırken, belediye yetkilileri otobüs duraklarına spreyli su sistemi yerleştirerek insanların serinlemesine yardımcı olmaya çalışıyor. Sistem 10.00’da ile 18.00 arasında hizmet veriyor. Her 80 saniyede bir su püskürten sistem, hissedilen sıcaklığın 5 ila 7 derece düşmesine neden oluyor. Öte yandan birçok bölgede aşırı sıcaklar nedeniyle etkinliklerin akşam saatlerine alındığı belirtiliyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER