BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  DÜNYA

Çin'de deprem gibi patlama anı kamerada

Çin'de deprem gibi patlama anı kameralara böyle yansıdı. Patlamanın şiddetiyle liman kenti harabeye döndü.

Abone ol

Çin'in doğusundaki Tianjin Limanı'ndaki bir lojistik deposunda bulunan yanıcı ve patlayıcı maddelerin infilak etmesi sonucu ez az 44 kişi öldü.  Patlamada 520 kişinin yaralandığı ve 66 kişinin durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı.

Görüntülerdeki kişi İngilizce 'tanrım' 'kahretsin' diye bağırıyor. Alev topunun ardından kulakları sağır eden büyük patlamanın şiddetiyle olay yerini çeken kişi dengesini kaybediyor ve görüntü gidiyor.

İKİNCİ PATLAMA 21 TON TNT İNFİLAKIYLA EŞ DEĞER

Patlamayla ilgili yapılan haberlerde; deponun sahibi olan şirketin üst düzey yöneticilerinin sorgulandığı, ilk patlamanın 3 ton, ikincisinin 21 ton TNT infilakıyla eşdeğer olduğu, patlamanın ardından meydana gelen yangının kontrol altına alındığı ve söndürme çalışmalarına katılan iki itfaiye erinden haber alınamadığı bilgileri paylaşıldı.

 PATLAMA BÖYLE ÖLDÜRDÜ

Adeta şehri yok eden patlama çevredeki güvenlik kameralarına da an be an yansıdı. Oldukça sağlam kapıları dahi param parça yapan patlama, vatandaşları böyle öldürdü...

SARSINTI KİLOMETRELERCE ÖTEDEN HİSSEDİLDİ

Patlamanın şiddeti nedeniyle limandan bazı parçalar yüzlerce metre uzaklıktaki alana yayıldı ve civardaki çok sayıda ev ile iş yerinde ağır hasar meydana geldi. Sarsıntı kilometrelerce öteden hissedildi.

otopark.jpg

HALA DUMAN YÜKSELİYOR

Bölgeye güvenlik gerekçesiyle siviller alınmıyor. Binhay'a giden metro seferleri de iptal edildi. Ayrıca, oluşturulan askeri kontrol noktalarıyla bölgede araç giriş ve çıkışlarına izin verilmiyor. Patlamanın meydana geldiği yerden hala duman yükseliyor.

patlama.20150813111811.jpg

Binhay'ın Çin'in önemli limanlarından olması nedeniyle maddi kaybın da yüksek olması bekleniyor. Limandaki depo ve konteynerlerde bulunan ürünlerin büyük bölümünü kullanılamaz hale geldi.

TEHLİKELİ KİMYASAL MADDELER SAKLANIYORDU

Bölgede bir lojistik firmasına ait tehlikeli ve kimyasal maddelerin saklandığı depoda dün gece büyük bir patlama meydana gelmişti. Depo yetkililerinin emniyet güçleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Patlamanın sebebine ilişkin henüz bilgi verilmedi.