BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çin'de 3 gözlü kafatası bulundu

ÇİN'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde tam 68 kafatasında 2 yerine 3 göz oyuğu tespit edildi. Bu keşfedilen kafatasları Urumçi'de bir müzede sergileniyor.

Abone ol

ÇİN'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde tam 68 kafatasında  2 yerine 3 göz oyuğu tespit edildi. Bu keşfedilen kafatasları Urumçi'de bir müzede sergileniyor.

Çinli bilim insanlarını şaşkına çeviren üç gözlü kafatasları, esasında 1986-1989 yılları arasında yapılan arkeolojik kazılar sonucu bulunmuştu. Şimdi Urumçi'de gözler önüne serilen kafataslarının 2 bin 200 ilâ 2 bin 800 yaşında olduğu tahmin ediliyor.

OYUK NEDENİ ALINAN DARBELER OLABİLİR

Arkeologlar, kafataslarında 3'üncü gözün neden var olduğunu açığa çıkarmaları için kriminologlara başvurmayı planlıyor. Uzmanların ilk senaryosuna göre esrarengiz oyuklar, o zamanlar Çin'in kuzeybatısında yaşayan farklı kabileler arasındaki savaşlarda alınan ölümcül darbeler sonucu ortaya çıkmış olabilir. Diğer senaryo ise oyukların ‘kalp gözü' denebilecek ‘üçüncü göze' ulaşma çabasıyla yapılan cerrahi müdahaleler sonucu oluştuğunu varsayıyor.

Tibet rahiplerinin ‘üçüncü göz' arama yolunda kafataslarında oyuklar açtıkları biliniyor.