BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,24
HABER /  GÜNCEL

Cinayeti işledikten hemen sonraki hali..

İzmir'i korkutan seri katili yakalatan görüntüler de ortaya çıktı. Polis işte bu görüntülerde katilin eşgalini belirledi.

Abone ol

İzmir’de üç günde üç kişiyi öldürdükten sonra Bodrum’da yakalanan seri katil güvenlik kamerasına yakalandı. Üçüncü cinayetten sonra olay mahalinden telaşla uzaklaşırken görüntülenen katilin eşkali bu görüntüyle kesinleşti.

Görüntüde elinde siyah bir poşetle cinayet mahalinden telaşla uzaklaşırken güvenlik kameralarına yakalanan katil H.A., Fevzipaşa Bulvarı´ndaki bir işyerine ait güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Elinde siyah poşet olan seri katil H.A´nın kimliği bu görüntülerden sonra polis tarafından kesinleştirildi.

POLİS ARACINI GÖRÜNCE KAFASINI ÇEVİRDİ

27 Nisan sabahı Konak’ta Mustafa Has’ın öldürülmesinin ardından polis bu kez çevredeki işyerlerine ait 76 güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Kayıtlardan birinde, Has’ın öldürüldüğü saat 05.25’ten 5 dakika sonra kaldırımda yürüyen ve elinde siyah poşet bulunan bir kişinin, polis aracını görünce kafasını çevirdiği fark edildi.

O MONTU HİÇ ÇIKARMADI

Kamera kaydı bu kişinin yüzünü göstermiyordu. Ancak belirgin bir özellik vardı. Şüpheli kolları ve eteklerinde fosfor olan bir mont giyiyordu ve bu kameraya yansıyordu. Polis hemen diğer cinayetlerin işlendiği Balçova’daki kamera kayıtlarına baktı. İki cinayetin işlendiği mahalledeki kamera kayıtlarına da fosforlu mont giyen bir kişi vardı. 

AYNI MONTLA TELEFON BAYİSİNE GİRERKEN GÖRÜNTÜLENDİ 

Son cinayetten birkaç saat sonra Konak’ta ikinci el cep telefonu satılan bir mağazanın güvenlik kamerasında aynı montu giyen birinin telefon sattığını belirleyen polis işyerine gitti.

KİMLİĞİ BÖYLE AÇIĞA ÇIKTI

Katilin 150 TL’ye sattığı telefon, son kurbanı Mustafa Has’a aitti. Seri katilin kamerada eşkalinin net olarak belirlenmesi üzerine polis fotoğrafları, Balçova’da cinayetlerin işlendiği bölgede herkese tek tek gösterdi. Böylece 27 yaşındaki Hamdi Ayri’nin kimliği açığa çıktı.

BODRUM'DA ESKİ SEVGİLİMİ ÖLDÜRECEKTİM

Hamdi Ayri, Bodrum Emniyet Müdürlüğü’ndeki ilk ifadesinde de şunları söyledi: “Öldürdüğüm 3 kadını da tanımıyorum. Parasız kalmıştım, üzerlerinde ne varsa aldım. Bir kez bu işe başlamıştım, ya yakalanacaktım ya da vurmaya devam edecektim. Bodrum’da 3 yıl önce bir restoranda garsonluk yaparken tanıştığım kadın bana çok kötülükler yaptı. Uyuşturucuya alıştırdı, paramı yedi sonra da kapının önüne koydu. O yüzden kadınlara olan güvenim kalmadı. Bodrum’a onu bulmaya geldim. Bulsaydım ona da sıkacaktım. Daha sonra burada iş bulup çalışmak istiyordum. Ama yakalanmam iyi oldu.”