BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.475,16
HABER /  GÜNCEL

Cinayet zanlısından gazetecilere öğütler

Eskişehir’de adliyeye sevk edilen cinayet şüphelisi, basın mensuplarına, “Önce emniyetten ne olduğunu öğrenin, sonra manşet atın. Dikkatli h...

Abone ol

Eskişehir’de adliyeye sevk edilen cinayet şüphelisi, basın mensuplarına, “Önce emniyetten ne olduğunu öğrenin, sonra manşet atın. Dikkatli haber her zaman sağlıklı haberdir. Birilerinin hayatını söndürmek doğru değil" dedi.
Geçtiğimiz günlerde İstiklal Mahallesi Yalaman Sokak’ta bulunan bir kafede Murat Şimşek (40) ile kafe sahibi Arif D. (47) arasında aralarında önceden bulunan bir husumetten dolayı tartışma çıkmış, çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle taraflar birbirine ateş açmıştı. Açılan ateş sonucunda yaralanan Murat Şimşek sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmiş, iş yeri sahibi Arif D. ise Eskişehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Tedavisi tamamlanan Arif D., adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüpheli Arif D., kendisini görüntüleyen basın mensuplarının konuyla ilgili yazdıkları haberlerde ‘aşk cinayeti’ tabirini kullanmalarının yanlış olduğunu söyledi. Şüpheli Arif D., “Sayın arkadaşlar atmış olduğunuz manşetlere dikkat edin. İlk önce bu olayın ne olduğunu emniyet biriminden öğrenin. Bu olay bir aşk düellosu filan değil. Bu bana musallat olmuş bir psikopatın yapmış olduğu bir hadise. Bizim de çocuğumuz, eşimiz ve dostumuz var. Önce emniyetten ne olduğunu öğrenin, sonra manşet atın. Dikkatli haber her zaman sağlıklı haberdir. Birilerinin hayatını söndürmek doğru değil" dedi.
(İHA)