BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.292,95
HABER /  DÜNYA

Çin iki ülkeyi bir kez daha uyardı

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD ve Güney Kore'yi, Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunma sisteminin kurulumunu durdurmaya çağırdı.

Abone ol

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, başkent Pekin'de  düzenlediği günlük basın toplantısında, ülkesinin, Güney Kore'ye konuşlandırılan  THAAD'a karşı çıktığını, bu konudaki tutumunun açık ve net olduğunu söyledi.

Washington ve Seul yönetimlerine seslenen Sözcü Gıng, "ABD ve Güney  Kore'yi, Çin ve bölge ülkelerinin güvenlik endişe ve çıkarlarını dikkate almaya  çağırıyoruz." dedi.

4 FÜZE FIRLATMA RAMPASI

Güney Kore'den geçen pazartesi yapılan açıklamada, THAAD'ın 4 füze  fırlatma rampasının geçici olarak Seongju kasabasına konuşlandırılacağı  duyurulmuştu.

Washington ve Seul yönetimleri, Kuzey Kore tehdidine karşı THAAD  sisteminin kurulumuna Seongju kasabasındaki golf sahasına 26 Nisan'da başlamıştı.

ABD'nin, THAAD teknolojisini Güney Kore'ye yerleştirme planına, Kuzey  Kore'ye en yakın ülkelerden biri olan Çin uzun süredir karşı çıkıyor.

Pekin  yönetimi, füze savunma sisteminin bölgedeki güvenlik endişelerini artıracağını ve  casusluk faaliyetleri için de kullanılabileceğini öne sürüyor.