BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93
HABER /  DÜNYA

Çin ABDye resti çekti

Çin'in askeri gücünün önemli bir tehdit oluşturduğunu söyleyen ABD'ye Pekin'in cevabı gecikmedi.

Abone ol

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Qin Gang, konuya ilişkin yaptığı açıklamada 'barışçı ilerleme yolunda kararlılıkla devam eden' Çin'in, dünya barışı ve ortak gelişmeyi pekiştiren önemli bir güç olduğunu vurguladı.

''Kore Yarımadası'ndaki nükleer sorun konusunda izlediğimiz tutum bunun bir göstergesidir.'' diyen sözcü Qin, Çin'in süper güç olduğunu, dünya barışının bekçisi haline geldiğini ve ABD'ye boyun eğmeyeceğini ve kitle imha silahları ile taşıyıcılarının yayılmasına karşı olduğunu söyledi.

UZAYDA BARIŞTAN YANAYIZ

Pekin'deki basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Qin, Pekin yönetimin uzayın barışçı kullanımından yana olduğunu, uzayın silahlandırılmasına ve silahlanma yarışına karşı çıktıklarını dile getirdi. Qin, Çin'in uzay silahları ve uzaydaki silahlanma yarışını yasaklayan uluslararası anlaşmanın bir an önce imzalanması için her zaman çaba harcadığını da hatırlattı.

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, geçen hafta çıktığı Asya turunda Çin'in, uzayda kendi uydusunu vurma denemesi ve artan askeri yapılanmasının bu ülkenin ''barışçıl gelişme'' söylemleri ile bağdaşmadığını söylemişti.