BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61
HABER /  SPOR

Cimbom yemiyor Fener atıyor

Galatasaray son 4 lig maçında kalesinde gol görmedi. Fenerbahçe ise bol gol bulan ancak aynı zamanda gol yiyen bir takım görüntüsü çizdi.

Abone ol Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 27 Nisan Pazar günü oynanacak derbi maçta gözler her iki takımın kalecilerinin üzerinde olacak.

Ligin en az gol yiyen takımı olan Galatasaray'da kaleyi son haftalarda Orkun Usak'tan devralan Aykut Erçetin ile Fenerbahçe'nin milli file bekçisi Volkan Demirel'in derbideki performansları, belki de takımları adına şampiyonluk yarışında belirleyici etken olacak.

Derbi maçta Galatasaray'ın kalesini koruması beklenen Aykut, 31 haftası geride kalan ligde bu sezon 10 maçta forma giydi ve kalesinde sadece 5 gol gördü.

Sarı-kırmızılı kulüpte 6. sezonunu geçiren 26 yaşındaki Aykut, son 8 lig maçında kaleyi Orkun Usak'tan devralırken, son 4 maçta kalesini gole kapattı.

Ligde forma giydiği maçlarda, karşılaşma başına 0,5 gol yeme ortalamasıyla oynayan Aykut, ligde son golü 27. haftada 2-1 kazandıkları Denizlispor maçının 24. dakikasında Hasan Yiğit'ten yedi. Aykut bu golün ardından tam 426 dakikadır kalesinde gol görmedi.

Aykut ayrıca, kaleye geçtiği son 7 lig maçında sadece tek gol yiyerek, başarılı bir performans sergiledi.

Derbi maçta Fenerbahçe'nin kalesini koruması beklenen Volkan Demirel ise bu sezon geride kalan 31 lig maçından 24'ünde takımının kalesini korudu ve toplam 25 gol yedi.

Geçen sezon kaleyi kaptırdığı Serdar Kulbilge'nin 3. haftadaki Sivasspor maçında sakatlanmasıyla sarı-lacivertlilerin kalesini uzun süre tek başına koruyan milli file bekçisi, 24 maçta yediği 25 golle, maç başına kalesinde ortalama 1,04 gol gördü.

Fenerbahçe'de 6. sezonunu geçiren 27 yaşındaki Volkan, forma giydiği son 6 lig maçında da kalesini gole kapatamadı. Volkan ayrıca, 90'ar dakika görev yaptığı 23 lig maçının sadece 4'ünü gol yemeden tamamladı.