BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.301,82
HABER /  GÜNCEL

Cimbom Ankaragücü'ne boyun eğdi

Ankaragücü kendi sahasında konuk ettiği Galatasaray'ı son dakikalarda attığı gollerle 3-2 mağlup ederek rakibini eli boş gönderdi...

Abone ol

Galatasaray'da kabus bitmek bilmiyor. Sarı kırmızılar, Amkaragücü deplasmanından da Sestak'ı durduramadı ve 2 kez öne geçtiği maçı 3-2 kaybetti.

GALATASARAY HAGİ'YLE YOLLARINI AYIRIYOR... TIKLAYIN

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtulmak için Ankaragücü karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Ama sarı kırmızılı ekibin bu sezonki deplasman karnesi, genel performansı gibi çok kötüydü. İkinci yarıda dışrıda maç kazanamayan Galatsaray, İstanbul dışındaki son golünü de ligin 17. haftasında Konya'ya atmıştı.

Ankara'da güneşli havada oynananmaçın ilk bölümünde Galatasaray, daha etkili bir oyun ortaya koymasına rağmen pozisyon bulamadı. 32.dakikada Pino'nun harika pasında Aydın bomboş kaldı ve Özden'in yanından topu ağlara gönderdi. İlk yarının kalan bölümünde de rakibine fırsat tanımayan Galatasaray, soyunma odasına 1-0 önde girmeyi başardı.

İkinci yarıya ev sahibi daha konsantre başladı ve golü buldu. 53. dakikada Neill'in kendi ceza sahası önünde çalım yapmaya çalışırken kaptırdığı topu Çağlar, kontrolsüz bir vuruşla kornere gönderdi. Kornerden gelen topta Sestak topu ağlara gönderdi.

Anakaragücü golden sonra ileride dahaiyi görünse de golü kalesinde gördü. 63. dakikada Kewell presle kaptığı topu Aydın'a aktardı. Onun vururşunda top direkten döndü ama Pino harika bir falsoyla takımını tekrar öne geçirdi.

Ancak sarı kırmızılı ekip üstünlüğünü yine koruyamadı. 86. dakikada Sol kanattan yapılamn ortada Sestak kafayı vurdu, Zapata çok büyük bir hata yaptı ve maça denge geldi. Galatasaray defansının hataları bununla da bitmedi. 88. dakikada Sestak bir kez daha sahneye çıkarak Ankaragücü'ne maçı 3-2 kazandıran isim oldu.

MAÇIN İLK YARISINDAN DAKİKALAR
Okumak için ikinci sayfaya geçiniz

[PAGE]



17. dakikada Pino'nun pasıyla hareketlenerek, ceza alanına sol taraftan giren Kewell'in yerden cılız vuruşunda top yandan auta gitti.

18. dakikada Gabriç'in pasında ceza sahası yayında topla buluşan Sestak'ın cılız şutunda kaleci Zapata meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

24. dakikada Pino'nun soldan kullandığı köşe atışında ceza alanı içinde sağ tarafta buluşan Cana'nın şutunda topa son dokunan Servet'in vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıktı.

32. dakikada gelişen Galatasaray atağından çalımlarla ceza alanına giren Pino, pasını rahat bir durumda bulunan Aydın'a aktardı. Bu futbolcu da yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

41. dakikada Sapara'nın soldan ön direğe gönderdiği top Fatih'ten sekerken, Serdar'ın önünde kaldı. Serdar'ın zayıf vuruşunda top yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 

48. dakikada Stancu'nun yaklaşık 20 metreden attığı sert şutta kaleci Özden yatarak, topu tek hamlede kontrol etti.

49. dakikada Sapara'nın kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde iyi yükselen Rajnoch'un kafa vuruşunda top direğe çarparak, auta gitti.

52. dakikada Sapara'nın sol taraftan kullandığı köşe atışında ön direkte Klukowski topu arkaya aşırttı. Arka direkte iyi yükselen Sestak'ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1

62. dakikada gelişen Galatasaray atağında ceza alanına girerken topla buluşan Aydın'ın vuruşunda top üst direkten döndü. Dönen topu defans uzaklaştıramayınca meşin yuvarlak Pino'nun önünde kaldı. Pino, topu hafif sağa çekip mükemmel bir şutla filelere gönderdi: 1-2

69. dakikada Barış'ın yaklaşık 20 metreden attığı sert şutta kaleci Özden topu iki hamlede kontrol edebildi.

71. dakikada Uğur'un sağdan kale alanı içine gönderdiği topa kaleci Zapata ile Neill'in anlaşmazlığı sonrasında Sapara, meşin yuvarlağı penaltı noktası üzerinde önünde buldu. Bu futbolcu çok kötü bir vuruş yapınca top üstten auta çıktı.

79. dakikada Klukowski'nin sağdan yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde Doğan'ın kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.

86. dakikada sağdan ceza alanına gelen topu ön direkte Bednar arka direğe aşırttı. Arka direkteki Sestak ilk golde olduğu gibi topa kafayı vurdu ve kaleci Zapata'ya da çarpan top ağlarla buluştu: 2-2

88. dakikada kaleyi tam karşıdan gören pozisyonda ceza alanı içinde topla buluşan Sestak'ın vuruşunda top Zapata'nın solundan ağlara gitti: 3-2

Karşılaşma, Ankaragücü'nün 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

ANKARAGÜCÜ: 3-2 :GALATASARAY

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Halis Özkahya xx, Ali Saygın Ögel xx, Volkan Narinç xx

Ankaragücü: Özden x, Uğur xx, Rajnoch xx, Zewlakow xx, Klukowski xx, Gabriç x (Dk. 65 Bednar x), Adem x, Sapara xx, Serdar x (Dk. 65 Özgür x), Sestak xx, Fatih x (Dk. 79 Doğan x)

Galatasaray: Zapata x, Neill x, Servet xx, Hakan x, Çağlar xx (Dk. 80 Mustafa x), Aydın xx, Stancu x (Dk. 66 Barış x), Cana x, Ayhan x, Pino xxx (Dk. 82 Arda x), Kewell x

Goller: Dk. 32 Aydın, Dk. 62 Pino (Galatasaray), Dk. 52, Dk. 86 ve Dk. 88 Sestak (Ankaragücü)

Sarı kartlar: Dk. 33 Adem, Dk. 83 Uğur (Ankaragücü), Dk. 44 Cana, Dk. 74 Çağlar, Dk. 89 Ayhan (Galatasaray)