BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,32
HABER /  SEÇİM

Çılgın köylüler öyle bir iş etti ki seçim tekrarlanacak!

Türkiye'nin onuncu köye diyebilirsiniz orası için. Seçimi protesto ettiler tek bir oy bile atmadılar. YSK da bunun üzerine karar aldı.

Abone ol

Kütahya'nın Simav Kuşu köylüleri 30 Mart seçimlerinde sandığı gitmedi ve tek bir oy bile kullanmadı. Hal böyle olunca YSK muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi için 1 Haziran'da yeniden seçim yapılmasına karar verdi.

Kütahya Kuşu Beldesi'nin köye dönüşmesini proteste eden köylülerden hiç kimse 30 Mart'ta seçime katılmadı. Köyde kurulan dört sandıkta kayıtlı bin 648 seçmenin hiçbiri oy vermedi.

SIFIR OY ÇIKTI

Köylüler, nüfusu 2 binin altına düştüğü için belde statüsünü kaybetmelerini protesto amacıyla karar alıp oy kullanmadılar. Köyden sıfır oy çıktı.

1 HAZİRAN'DA DA SANDIĞA GİTMEZLERSE NE OLACAK?

Kuşulular, "Muhtar değil belediye başkanı seçmek istiyoruz" dediler ve ilginç protestoya imza attılar. Simav Kaymakamı ise seçim yapılana kadar okul müdürünü muhtar vekili olarak atadı. Okul müdürü vekaleten 1 Haziran'a kadar muhtarlık yapacak.

İLÇE SEÇİM KURULU YSK'YA SORDU

Simav İlçe Seçim Kurulu ise YSK'ya başvurup ne yapacağını sordu. YSK'da muhtar ve ihtiyar heyeti seçiminin 1 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verdi.

Kuşu köyü sakinleri 1 Haziran'da da sandığa gitmezse son derece ilginç bir sivil itaatsizlik örneği ortaya çıkacak.

Bu durumda YSK'nın yeni bir karar alması gerekecek.

SON DERECE İLGİNÇ

YSK'daki CHP Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu Hürriyet'e, "Bu son derece ilginç bir sivil itaatsizlik durumu. 1 Haziran'da muhtar seçimi tekrarlanacak yine sıfır oy çıkarsa YSK toplanıp durumu değerlendirecek" dedi.