BIST 9.466
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,48
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çıkma lastik satışlarında patlama

Ekonomik kriz sebebiyle alıcılar, araçlarına yeni lastik almak yerine kullanılmış çıkma lastik almayı tercih ediyor.

Abone ol

15 yıllık oto lastikçisi Seyrani Bakır, "Son zamanlarda çıkma lastik satışları arttı. Alım gücü azalan vatandaşlar artık 100-200 liraya satılan yeni lastik satın almıyor. Bunun yerine 25-30 liradan satılan çıkma lastiği tercih ediyor" dedi.

Ekonomik krizin son günlerde etkisini göstermesi nedeniyle alım gücü azalan dar gelirli vatandaşlar araçları için daha uygun fiyattan satılan çıkma lastiği tercih etmeye başladı. 100-200 lira arasında değişen yeni lastik fiyatları el yakarken vatandaş için 25-30 liradan satılan kullanılmış çıkma lastik daha cazip hale geldi.

İzmir'de, 15 yıllık oto lastikçisi 35 yaşındaki Seyrani Bakır, son günlerde çıkma lastik satışlarının arttığını belirterek şöyle konuştu: "Alım gücü azalan vatandaşlar artık 100-200 liraya satılan yeni lastik satın almıyor. Bunun yerine 25-30 liradan satılan çıkma lastiği tercih ediyor. Çıkma lastik her ne kadar yeni lastiğin yerini tutmasa da daha düşük fiyattan satıldığı için dar gelirli vatandaşların gözdesi oldu."

Otomobili için 30 lira ödeyerek çıkma lastik satın alan müşteri Süleyman Kiraz da, "Ekonomik kriz bizi etkiledi. Yeni lastik ile çıkma lastik fiyatı arasında uçurum var. O yüzden çıkma lastik daha cazip geliyor. Yeni lastik kadar uzun süre kullanamasak da, eskiyince tekrar çıkma lastik alacağız" diye konuştu.