BIST 9.583
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.474,00
HABER /  GÜNCEL

CİHAN Dağıtım Temsilcisi gözaltına alındı

Cihan Medya Dağıtım Şanlıurfa Temsilcisi Murat Şimşek'in de aralarında bulunduğu 29 kişi, sabah saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı.

Abone ol

Şanlıurfa'da adliye önünde, 14 Aralık'taki medya operasyonunu protesto eden vatandaşlar ile polis arkadaşlarının ailelerine destek veren bazı polisler gözaltına alındı.

Vatandaşların da aralarında bulunduğu toplam 29 kişi, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.
Cihan Medya Dağıtım Şanlıurfa Temsilcisi Murat Şimşek'in de aralarında bulunduğu 29 kişi, sabah saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı.

Esnaf ve yurt yöneticilerinin de aralarında olduğu kişiler, sabah saatlerinde tek tek polis tarafından evlerinden alındı. Polis araçları ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirilen gözaltındakiler, daha sonra Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'ye götürüldü.
Emniyette savcı nezaretinde ifadeleri alınmaya başlanan şahısların, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alındığı 14 Aralık Operasyonu'nu protesto etmek amacıyla adliye önündeki eylemlere katılmakla suçlandıkları öğrenildi. İfadeye götürülen polislerin, 5 Ocak'taki operasyon sonrası gözaltına alınan meslektaşlarının ailelerine destek verdikleri için suçlandığı belirtiliyor.

GÖZALTINI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Şimşek, gözaltına alındığını sosyal medyadan duyurdu. Murat Şimşek, Twitter'dan yazdığı mesajında; "An itibariyle Emniyet'ten polisler ifadem alınmak üzere evimden beni alarak güvenlik şubeye götürüyor. Tabi önce muayene" ifadelerini kullandı.

Şimşek mesajlarına şöyle devam etti:
An itibariyle Emniyet'ten polisler ifadem alınmak üzere evimden beni alarak güvenlik şubeye götürüyor. Tabi önce muayene.
— Murat Şimşek
@mu_simsek güvenlik şubeye ifadeye getirildik. Öğrendikki aynı andı polislerede operasyon yapmışlar.
— Murat Şimşek
@mu_simsek galiba suçumuz Adliye'de demokratik bir şekilde hukuksuzluklara tepki göstermekmiş. Tamamen algı
— Murat Şimşek