BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,02
HABER /  GÜNCEL

Cihada gitmeye hazırlanan 150 kişilik Kazak aile

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 150 kişilik bir Kazak "aile"nin cihat için Suriye'ye gitmeye hazırlandığını gösteren bir video internette paylaşıldı.

Abone ol

BBC Dinleme Servisi, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 150 kişilik bir Kazak "aile"nin cihat için Suriye'ye gitmeye hazırlandığını gösteren bir videonun internette paylaşıldığını bildirdi.

Rus haber ajansı Interfax, Kazak hükümetinin, bazı vatandaşlarının savaşmak üzere Suriye'ye gittiğini doğruladığını, fakat büyük bir ailenin gidişi ile ilgili iddianın doğru olmadığını söylediğini kaydetti.

Radio Free Europe (Özgür Avrupa Radyosu), "Şam'a taşınan 150 kişilik Müslüman aile" başlığını taşıyan videoda, çocukların ve gençlerin Kazakça, Rusça ve Arapça dillerinde İslamcı isyancılara katılma nedenlerini anlattıklarını duyurdu. Videoda bir gencin, "Yüce Allah cihada gitmemizi zorunlu kıldı." dediği ifade edildi.

Interfax'ın bildirdiğine göre, Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesi'nden Nurgali Bilisbekov bazı Kazak vatandaşlarının Suriye'ye gittiğini kabul etti. Bilisbekov, "Yabancı bir ülkede yasadışı eylemlerde bulundukları için kaygılıyız" dedi ancak video ile ilgili olarak "150 kişilik bir aile olduklarına dair yorumlar doğru değil" dedi.

Kazak yetkililer, vatandaşlarının 'vize uygulaması olmayan Türkiye'deki mülteci kampları üzerinden' Suriye'ye gittiğine inanıyor.