BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,78
ALTIN 2.490,48
HABER /  EKONOMİ

Çiftlikbank sahibi Mehmet Aydın kimdir çiftlik bank nedir?

Çiftlik Bank nedir nasıl para kazandırıyor? Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın kimdir aslen nereli eşi ve onun hakkındaki iddialar neler? Çiftlik Bank üye alımını durdurdu. Ponzi deniyor nedir bu saadet zinciri mi?

Abone ol

Tartışma yaratan Çiftlik Bank, SPK tarafından soruşturması sürerken flaş bir kararla üyelik alımlarını durdurdu. Yeniden gündeme oturan Çiftlik Bank ve sahibi Mehmet Aydın merak konusu. 

Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın 27 yaşında. Asıl işi yazılımcılık olan Mehmet Aydın, arıcılıkla geçimini sağlarken bu projeyle ortaya çıktı. Çiftlik Bank'ı ilk etapta oyun olarak geliştiren Mehmet Aydın, biriken paralarla 4-5 ay sonra 250 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğini Bursa-İnegöl’de açtı.

Çiftlik Bank projesi yumurta ve tavuk sektörüne de kaydına Mehmet Aydın, Manisa’da aylık 1.500.000 yumurta üretimi gerçekleştirme kapasitesine sahip tavuk çiftliği kurdu.

2016 yılında başlayan Çiftlik Bank projesi ise kamuoyunda saadet zinciri ve ponzi sistemi iddiaları var. Bunun üzerine SPK kurumu mercek altına alırken sahibi Mehmet Aydın ve eşinin hesapları da inceleniyor. Çiftlik bankın sahibi Mehmet Aydın bugüne kadar yatırım yapan hiç kimseyi mağdur etmediklerini söylüyor.

ÜYELİK ALIMI DURDURULDU

SPK incelemesi devam eden şirket 09.01.2018 tarihi itibariyle üyelik alımını durdurduğunu ilan etti. Kararın gerekçesi ise saadet zinciri, ponzi gibi iddialar. Açıklamada "Çiftlik bank oluşturulan tüm olumsuz algıları ve ön yargıları durdurmak, iddia edildiği gibi Ponzi Sistem veya Saadet Zinciri olmadığını ispat etmek üzere sisteme yeni üyelik alımıaskıya alınmıştır' denildi. 

Çiftlik bank nedir sistem nasıl çalışıyor? : SPK raporuna göre Çiftlik Bank sistemiyle 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL para toplantı. Yine rapora göre 62 bin 877 kişiye 393.3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan 113.4 milyon liranın ise Kıbrıs'a ve Çitlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.