BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.435,69
HABER /  EKONOMİ

Çiftlik Bank'tan beklenmedik karar! Şimdi ne olacak?

Çiftlik bank neyin nedir saadet zinciri mi tartışmaları sürerken kurumdan flaş bir karar geldi. Çiftlik bank tüm üye alımlarını durdurdu. Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın 'saadet zinciri olmadıklarını ispat için' bu yola başvurduklarını söylüyor.

Abone ol

Tartışma yaratan Çiftlik Bank, SPK tarafından soruşturması sürerken flaş bir karar aldı. Saadet Zinciri olmakla itham edilen şirketin yönetim kurulu tarafından 08.01.2018 tarihinde alınan karar resmi sitelerinden duyuruldu.

Çiftlik Bank aldığı bu kararla üyelik alımlarını durdurduğunu ilan etti. Kararın gerekçesi ise saadet zinciri, ponzi gibi iddialar. Açıklamada "Çiftlik bank oluşturulan tüm olumsuz algıları ve ön yargıları durdurmak, iddia edildiği gibi Ponzi Sistem veya Saadet Zinciri olmadığını ispat etmek üzere sisteme yeni üyelik alımıaskıya alınmıştır' denildi.

Çiftlik Bank sitesinde yer alan açıklama;
ÜYELERİN DURUMU NE OLACAK?

Çiftlik bank açıklamasında 'yeni üye' alımının durdurulduğu bilgisi dışında mevcut üyelerle ilgili bir bilgi yer almıyor. Resmi sitede mevcut üyelerin sisteme girişi devam ediyor.

Bir süredir gündemde olan Çiftlik Bank ile ilgili, çeşitli bakanlıkların yanı sıra en son Sermaye Piyasası Kurulu harekete geçmişti. SPK, Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık, Fame Game Hayvancılık Sanayi, Çanakkale Dora Gıda ve Fame Game Software şirketlerinin faaliyetleri mercek altına almıştı.

Çiftlik bank nedir sistem nasıl çalışıyor? : SPK raporuna göre Çiftlik Bank sistemiyle 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL para toplantı. Yine rapora göre 62 bin 877 kişiye 393.3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan 113.4 milyon liranın ise Kıbrıs'a ve Çitlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

Çiftlikbank sahibi Mehmet Aydın kimdir çiftlik bank nedir?