BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Çiçek'ten memura bayram müjdesi

Devlet Bakanı Cemil Çiçek, devlet memurlarının Kurban Bayramı'nda 9 gün tatil yapacaklarını açıkladı.

Abone ol

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, zaruri çalışması gereken personel dışındaki devlet memurlarının 15 Kasım Pazartesi günü öğlene kadar idari izinli sayılacağını bildirdi.

Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Türk Milletinin ve İslam alemininin Kurban Bayramı'nı kutlayan Çiçek, devlet memurlarının arife günü öğlene kadar çalışması ile ilgili olarak, ''Zaruri personel dışında, 15 Kasım Pazartesi günü öğleye kadar olan mesaiyi idari izinli sayıyoruz. Devlet dairelerinde böyle bir kararı geçmişte de almıştık'' dedi.

Çiçek ayrıca istihdam konusunda gerek önlemleri aldıklarını ancak bunun sadece önlemlerle değil siyasi istikrarın da sürmesi gerektiğini söyledi..

İşsizlik sigortasının bir önceki yıla göre ilk 8 ayda yükseldiğini de söyleyen Çiçek, bunun da büyüme rakamlarının gerçekliğini yansıttığını söyledi..

GÜNDEM İŞSİZLİK OLDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu’nun bugün ki toplantısında işsizlik konusunu masaya yatırdıklarını söyledi. Çiçek, küresel ekonomik krize rağmen Türkiye’de işsizlik oranlarında düşüş olduğunu kaydederken, bir yanda işsizlik diğer yanda nitelikli işçi bulamama sorunu olduğunu, bunu da eğitim yolu ile çözmeye çalışacaklarını söyledi.

NE İŞ OLSA YAPARIM DİYEN HİÇBİRŞEY YAPAMAZ

Çiçek, bir taraftan işsizlik devam ederken, öbür taraftan da nitelikli eleman sıkıntısı çekildiğine dikkat çekerken, bunun eğitim sistemindeki eksiklikten kaynaklandığını söyledi. Çiçek, şöyle konuştu:

“İşsizlik fonundan önemli kaynaklar ayırmak suretiyle insanlarımızın bir beceri, nitelik sahibi olması maksadıyla kurslar açıldı. Bir kısım yerlerde meslek odaları bu işin içerisinde. İşsizliği azaltmanın yolu, insanlarımıza nitelik kazandırmaktan geçiyor. Ne olsa yaparım düşüncesinden çıkıp ben şu işleri yaparım noktasına gelmesi lazım. Bizim de elimize notlar verirler. Ne iş olsa yaparım. Bir kişi ne iş olsa yaparım diyorsa, hiçbirşey yapamaz demektir. İşsiz vatandaşlarımızın buraya müracaat etmesi gerekir”

BİZDE GÖRÜŞ AYRILIĞI OLMAZ

Hükümet Sözcüsü Çiçek, açıklamalarının ardından soruları da yanıtladı. Prim ve vergi borçlarının yeniden yapılandırılması konusunun Bakanlar Kurulu’nun gündemine gelip gelmediği yönünde bir soruyu yanıtlayan Çiçek, “Henüz gelmedi, tabiatıyla geldiği anda önemli bir tasarı, kamuoyu da bekliyor. Bunu çıkarırken birçok şeyi de gözetmek gerekecektir. En kısa sürede gündeme getirmeye çalışıyoruz. Geldiği anda da en kısa sürede meclis’e getireceğiz” dedi. Bir görüş ayrılığı olup olmadığı konusunda ise Çiçek’in yanıtı “Bizde görüş ayrılığı olmaz. Biz koalisyon değiliz neticede. Tasarı hükümete geldiği anda da biran evvel yasalaşsın diye TBMM’ye göndermeyi bekliyoruz” şeklinde oldu.

YARGI AĞIR İŞLİYOR, SABIRLI OLMAK LAZIM

Çiçek, 12 Eylül darbecilerinin yargılanması ve Mehmet Haberal ile ilgili Yargıtay’ın aldığı kararın bundan sonraki süreci nasıl etkileyeceği konularında ise yasal süreç devam ettiği için açıklama yapmak istemediğini belirterek, “Yasaları hazırlayan bizleriz. Yargılama süreci devam ediyor. Sabırlı olmak lazım. Belki biraz yargı ağır işliyor. Görevsizlik kararları var. Eninde sonunda bunlar nihai sonuca bağlanacaktır” dedi.