BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  POLİTİKA

Çiçek'ten Gaziler Günü mesajı!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Abone ol

Meclis Başkanı Çiçek'in mesajı şöyle:

"İnancımız ve kültürümüz gaziliği çok yüce bir makam olarak görmüş ve vatan için mücadele etmeyi övmüştür. Bu şuurdan ilham alan aziz milletimiz tarih içerisinde pek çok kez vatanını ve bayrağını savunmuş ve bu uğurda büyük kahramanlıklar göstermiştir.

Vatanımız, bayrağımız, huzur ve güvenliğimiz için mücadele eden, canından ve kanından veren gazilerimiz bizim için çok değerlidirler. Gazilerimizin kahramanlıkları, vatanperverlikleri her türlü övgünün üzerindedir. Onlara layık oldukları değeri vermek, hatıra ve ideallerini yaşatmak en temel arzumuzdur.

Gazilerimizin hayat şartlarının geliştirilmesi, haklarının iyileştirilmesi ve onlarla ilgili gerekli yasal düzenlemelerin yapılması konusunda Meclisimiz daima duyarlı olmuş ve gayretle çalışmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sakarya Meydan Muharebesi'nden sonra milli mücadelemizin lideri, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" ve "Mareşallik" ünvanlarını vererek, onun askeri başarısını bir kez daha teyit etmiştir. "Gazilik" ve "Mareşallik" ünvanı, aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında, başarısından dolayı kahraman Türk askerine tevcih edilmiştir.

Cesareti ve fedakârlığıyla nam salan Türk askeri bölgemizde ve dünyada barış ve istikrar için canla başla görev yapmaktadır. Türk Ordusu, milletimizin birliği ve beraberliği için teröre karşı kahramanca mücadele ederken, ülkemize yönelik dış tehditlere karşı da korkusuzca sınırlarımızı beklemektedir.

Gaziler Günü vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de şükranlarımı sunuyor, sağlık ve esenlikler diliyorum."