BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.425,40
HABER /  DÜNYA

Cibuti nerede haritadaki yerine bakın

Cibuti ülkesi nerede dünya haritasında hangi ülkeye daha yakın. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Gulle'yi ağırlıyor. Cibuti'nin başkenti neresi Cibuti bayrağında ne var?

Abone ol

Bugün Cibuti ülkesinin cumhurbaşkanı Ankara'ya geldi. Herkesin merak ettiği ülke haline gelen Cibuti'de hangi dil konuşulur, bayrağı nasıl? Cibuti ülkesi haritada nerede? Gelin hep birlikte Cibuti'nin tarihine bakalım.

1888 yılında Fransızlar tarafından kurulan Cibuti'nin nüfusu 623.000 civarındadır. Kent, Aden Körfezi'ni Tadjoura Körfezi'nden ayıran yarımada üzerinde kuruludur. Eski ismiyle "Fransız Somaliland"ı 1977 yılından bu yana bağımsız bir cumhuriyet. Cibuti kentinin konumu, diğer beş bölgenin bulunduğu konumla aynı düzeydedir. Metropol alanın tek kara komşusu Arta Bölgesi'dir. Planlanmış bir kent merkezine sahip olan Cibuti, Avrupa ve Afrika semtlerine ayrılmış durumdadır. Cibuti-Addis Ababa Demiryolu Hattı, şehirden başlayarak Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya kadar devam eder. Kentte ayrıca Cibuti-Ambouli Uluslararası Havaalanı yer almaktadır. Kentin kuzeybatısında kentin limanı yer alır. Bu liman, kent ve ülke için önemli bir uluslararası ticaret noktasıdır. Balıkçılık etkinliklerinin yapıldığı liman, ayrıca Obock ile Tadjourah kentlerine düzenli olarak düzenlenen feribot seferlerinin de merkezi durumundadır.

CİBUTİ'DE KİMLER YAŞIYOR? Cibuti topraklarında, yaklaşık bin yıl önce Arap yarımadasından göçen Müslüman Somalili ve Afarlar yaşıyor. Anayasaya göre bu iki büyük kabileden Somalilileri devlet başkanı, Afarları ise başbakan temsil ediyor. Nüfusun yüzde 6'sını ise yabancı askerler ve diplomatlar oluşturuyor.