BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.504,85
HABER /  GÜNCEL

Christoph Daum yine olağan şüpheli

Daum, yine hedef tahtası! Sarı-lacivertliler şampiyon olunsa dahi, Alman teknik adamla devam edip etmemeyi tartışıyor.

Abone ol

Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor'a 3-1 yenilerek kupa hasretini bitirememesi üzerine teknik direktör Christoph Daum yine tartışılan isim haline geldi. Alman teknik adamın 90 dakika boyunca Daniel Güiza'ya sabretmesi ve maç 1-1 giderken takımın en önemli ismi Emre Belözoğlu'nu "Ankaragücü maçına saklamak istedim" düşüncesiyle oyundan alması eleştirilerin odak noktası oldu. Taraftarlar, Christoph Daum'un takıntı haline getirdiği oyunculardan bir türlü vazgeçmemesinden ve maç içinde adeta kilitlenerek oyuna hamle yapmakta gecikmesinden şikayet ediyor. Karşılaşma 2-1 Trabzonspor lehine giderken, Gökhan Ünal ya da Semih'i oyuna almak için 87'nci dakikayı beklemesi de sarı-lacivertlilerin tepkisini çekti.

GÖREVE DEVAM ETMELİ Mİ?
Otoritelerin büyük çoğunluğu ise, maç sonrası dünkü yorumlarında Daum'un finallerdeki başarısızlığından örnekler vererek büyük takımda teknik direktörlük yapamayacağını savundu. Yazarlarımıza bu konuyla ilgili "Fenerbahçe şampiyon olsa bile Daum'la yollarını ayırmalı mı?" sorusunu yönelttik. İşte otoritelerin konuyla ilgili görüşleri:

GÖZLER KALBİN AYNASIDIR!
Ziraat Türkiye Kupası seremonisinde Christoph Daum'un elini sıkan Aziz Yıldırım'ın bu esnadaki yüz ifadesi, Alman teknik adamla ilgili buz dağının altındaki sorunları su yüzüne çıkarmaya yetiyordu.

Kazansa da gitmeli
Ömer ÜRÜNDÜL
Daum'un sezon başından beri yaptığı her şey yanlış. Kadro seçiminde adaletsiz davranıyor. En büyük hatası da Güiza'daki inanılmaz ısrardı. Daha önce de vurguladım, bir teknik adamın bir futbolcuya inanıp şans vermesine eleştirim olamaz. Ama sürekli kötü oynayan Güiza'yı genelde 90 dakika sahada tuttu, Semih'i küstürdü. Selçuk, Cristian sakatlanmasa kadroya giremezdi. Kupa finali önemli bir örnekti. Güiza hiçbir şey yapmıyor. Kulübede iki santrfor oturuyor. Son 3 dakikaya kadar değişikliğe gitmiyor. Daum geçmişte oyunculara saplantısı olmadan takım yönetirdi. Bu sene bunlardan eser yok. Fenerbahçe ligi kazansa da Daum ile yolları ayırmalı.

Göndermek hatadır
Ahmet ÇAKAR
Fenerbahçe şampiyon olsa da, olmasa da, Daum ile yola devam etmeli. Zira Daum'u göndermek, yeni bir maceraya atılmak demektir. Tıpkı Zico gibi. Zico'lu Fenerbahçe önemli işler yaptı ama Fenerbahçe medyası Zico'yu yedi. "Şimdi sıra Daum'da mı" diye merak ediyorum. Daum başarısız değil ki. Takım kupada final oynamış, en kötü ihtimalle de ligi ikinci bitirecek. Üstelik ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin altında. Böyle bir durumda Daum'u yollamak eski bir filmi vizyona koymak demektir. Peki, Daum'u gönderdik. Kim gelecek? Lucescu'nun adı geçiyor, ama bu tercihler kelimenin tam anlamıyla macera olur.

Vizyonla alakalı...
Gürcan BİLGİÇ

Daum'un getirilmesinin nedeni, şampiyon olma gerekliliğiydi. Çünkü Aziz Yıldırım bu sözü verdi ve riske girmemek için de Daum'u getirdi. Başkanın umurunda olan tek şey şampiyonluk. Takımın iyi oynamasını, genç oyuncu yetişmesini, tribünlerin keyif almasını önemsemiyor. Bu nedenle şampiyon olması halinde Daum ile devam edecektir. Ama çağdaş Fenerbahçe'nin vizyonunu büyüten, bu taraftarın beklediği takımı yaratacak hoca Daum değil. Ancak başkanın vizyonu taraftarın seviyesine gelirse bir değişikliğe gider, risk alır. Daum'un kalması veya gitmesi vizyonla alakalıdır. Bana kalsa devam etmem.

Kulübün gerisinde
Rıdvan DİLMEN

Christoph Daum'un Fenerbahçe'nin gerisinde olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 9 haftadır, gazetelerde ve televizyonlarda Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerin Samandıra'ya el koyduğu ve bu noktadan sonra takımda büyük bir değişim yaşandığı yazılıyor, konuşuluyor. Bu bir teknik direktöre en büyük hakarettir. "Sen bu işi yapamıyorsun, başkaları takımı senden daha iyi hazırlıyor" demektir. Daum'la ilgili görüşüm sadece final maçını kaybettiği için böyle değil. Bu benim kendisiyle ilgili genel görüşümdür. Daum'un Fenerbahçe için yetersiz olduğuna, kulübün gerisinde bir teknik adam olduğuna inanıyorum.